Glav in motork čez trak ob progi tokrat ne bo, za morebitne okužene pripravljen hotel

Miha Dajčman
14.10.2020 15:00
Mariborsko Pohorje ta teden gosti karavano gorskega kolesarstva v spustu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Takšnih prizorov ob progi letos organizatorji ne pričakujejo, navijači so na Pohorju vseeno dobrodošli, a naj tekmo spremljajo na distanci.
Andrej Petelinšek

Okoli 170 tekmovalcev in 22 tujih novinarjev bo te dni gostil Maribor, ob teh še številne spremljevalce svetovnega pokala v spustu. Zavoljo zagotavljanja zdravja na dogodku je bilo pod Pohorjem že testiranih 300 ljudi, o čemer poročamo danes v Večeru in v članku S celega sveta v mehurček pod Pohorje na mariborski dogodek leta. Ob tem v rubriki Izpod gondole prinašamo tudi ostale informacije o dogajanju, povezanim s tekmama v Mariboru.

Glav in motork čez trak ne bo

Prireditveni prostor se razteza od koče Luka do cilja pri spodnji postaji krožne kabinske žičnice. V cilju je prireditveni prostor za 500 ljudi skupaj z organizatorji. Za to območje so na voljo tudi vstopnice, ki stanejo 100 evrov. Ker je Pohorje območje, ki bi ga organizatorji težko nadzirali v celoti (razen mehurčkov, ki jih morajo zagotavljati), dogodka popolnoma ne morejo zapreti. "Ne moremo preprečiti, da bo kdo ob progi, če se bo tja podal peš. Od daleč, z distance in ob upoštevanju pravil, upam, da tudi nošenju mask, bodo lahko ljudje spremljali dogajanje. Bomo pa poskrbeli, da ne bo možno priti preblizu proge in posegati v prireditveni prostor. Glav in motork čez trak ne bo, morda pa bomo kakšno slišali od daleč," pravi Iztok Kvas.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Za okužene pripravljen hotel

Največje ekipe z najboljšimi tekmovalci so prispele v Maribor, prihodu so se izognile le manjše ekipe in tekmovalci iz oddaljenih držav, za katere je bila pot v Maribor zaradi logističnih zapletov in dodatnih stroškov prezahtevna. V Avstriji je v karanteni ostal del španske reprezentance, ki je bil s svetovnega prvenstva izločen po pozitivnem testu na covid-19. To bi se zgodilo tudi z morebitnimi okuženimi v Mariboru, za njihovo izolacijo je določen poseben hotel, smo izvedeli. Se pa reprezentance že ukvarjajo tudi z organiziranjem potovanja na Portugalsko, kjer bo čez dva tedna nadaljevanje svetovnega pokala (in tudi konec skrajšane sezone), saj se pravila v posameznih državah glede potovanj vseskozi spreminjajo.

Iztok Kvas.
Andrej Petelinšek

V akcijo že jutri

Tekmovalni spored se začne v četrtek ob 8.30 z uradnim treningom in kvalifikacijami za vse kategorije. Finale za mladince in mladinke bo na sporedu v petek od 9.45 dalje, za članice in člane pa od 12.30. V soboto se še enkrat ponovi četrtkov program treningov in kvalifikacij, v nedeljo pa petkov program tekem.

Jutri v Večeru in na vecer.com/sport intervju z Moniko Hrastnik ter podroben pregled proge.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta