Kirurg o zdravstvenem stanju Michaela Schumacherja: "Je le še bleda senca samega sebe"

A.L.
25.01.2020 12:53

"Želim si, da bi razumeli, da spoštujemo Michaelovo željo. Občutljiva tema, kot je njegovo zdravje, je zasebna stvar."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Četudi se družina Michaela Scumacherja že vse od športnikove nesreče trudi njegovo zdravstveno stanje ohranjati stran od oči javnosti, medijem tu in tam vendarle uspe izvedeti nekaj podrobnosti. Spomnimo, da je Nemec leta 2013 padel med smučanjem v francoskih Alpah in pri tem utrpel hude poškodbe glave. Schumacher že več let ni v komi, njegovo zdravstveno stanje pa kljub temu naj ne bi bilo spodbudno. Družina zanj skrbi v hiši ob Genevskem jezeru.
Zdaj se je oglasil tudi italijanski nevrokirurg Nicola Accaiari, ki opozarja, da je nekdanji dirkač Formule 1 le še bleda senca samega sebe. Kot pravi, moramo vedeti, da je Michael Schumacher povsem drugačen, kot je bil v času tekmovanj. "Ima predrugačeno in poslabšano organsko, skeletno in mišično strukturo. Vse to so posledice poškodbe, ki so jo utrpeli možgani," se je razgovoril za italijanske medije.
Kako zelo varovana skrivnost je zdravstveno stanje Michaela Schumacherja priča tudi podatek, da je njegova žena Corinna Schumacher, Williju Webbru, nekdanjemu menedžerju dirkača in tesnemu prijatelju, prepovedala vse stike. "Rad bi videl, kako je, mu stisnil roko ali pobožal njegov obraz. A žal Corinna tega ne dovoli. Verjetno se boji, da bom videl, kaj se z njim dogaja in javnosti povedal resnico," je dejal pred časom. Corinna se je na Webbrove besede odzvala in sporočila, da je športnik v najboljših rokah. "Želim si, da bi razumeli, da spoštujemo Michaelovo željo. Občutljiva tema, kot je njegovo zdravje, je zasebna stvar," je dodala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta