Lopata pri Celju: Predsednik pri guruju

22.09.2021 20:40
Trener juda Marjan Fabjan je gostil predsednika svetovne judo zveze Mariusa Vizerja
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marjan Fabjan (desno) je gostil Mariusa Vizerja (drugi z desne), predsednika svetovne judo zveze (IJF). Ob njem so generalni sekretar IJF Vlad Marinescu, Urška Žolnir Jugovar, Tina Trstenjak in Lucija Polavder. Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

Včeraj je bilo na domu slovenskega guruja juda Marjana Fabjana vse v znamenju obiska visokih gostov. Pri Fabjanovih na Lopati pri Celju, kjer stojijo telovadnica, priročni muzej in poslovni prostori judo kluba Z'dežele Sankaku, se je ustavil predsednik svetovne judo zveze Marius Vizer. Njegova dolgoletna želja je bila, da se na lastne oči prepriča o dogajanju na kultni Lopati, kjer je vse po zamislih in okusu Marjana Fabjana.

Tudi telovadnica, v kateri so nekateri najboljši judoisti sveta njeni stalni gostje. Fabjan je tradicijo osvajanja najvišjih mest na najbolj prestižnih tekmovanjih letos nadaljeval na olimpijskih igrah v Tokiu. Z varovanko Tino Trstenjak se je z Daljnega vzhoda vrnil s srebrno medaljo. V zbirki ima pet medalj z olimpijskih iger, tudi dve zlati - Trstenjakove iz Ria in Urške Žolnir iz Londona. Na druženju jima je družbo delala še Lucija Polavder, bronasta na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008.

Predsednik Vizer je prišel v spremstvu generalnega sekretarja svetovne judo zveze Vlada Marinescuja. Visoka gosta bosta prespala v Ljubljani, kjer bosta pred odhodom v Zagreb, kjer poteka naslednji grand slam za judoiste, danes nadaljevala obisk. V Sloveniji se mudita tudi na povabilo predsednika slovenskega olimpijskega komiteja Bogdana Gabrovca. Še pred poldnevom se bosta sestala s predstavniki slovenskih judo klubov in beseda bi lahko nanesla na volitve novega predsednika slovenske judo zveze. Tam so že skoraj eno leto brez predsednika. Izbrati so ga sicer poskušali že večkrat, kandidata sta že tudi stalnica - dosedanji predsednik Darko Mušič ima protikandidata Lovrencija Galufa.

Volitve predsednika so doslej pokazale predvsem na razdeljenost slovenskih judo klubov na dva tabora. Tako zelo so razdeljeni, da sta oba kandidata dobivala isto število glasov. Debate se vrstijo, prisotne so tudi grožnje s sodišči ... slovenski judo klubi pa trenutno še delujejo z vedejem predsednika, ki je Vlado Čuš. Od torka zvečer naj bi bilo drugače. Takrat se bodo v Slovenski Bistrici predstavniki klubov spet zbrali na volilni skupščini. Marjan Fabjan ima tam svojega kandidata, ki mu v primeru izvolitve ponuja pomoč. V vlogi podpredsednice naj bi se v delo zveze vključila Urška Žolnir Jugovar. Tako bi lahko obisk visokih gostov iz vrha svetovne judo zveze razumeli tudi kot zunanji signal za reševanje notranjih zadev v slovenskem judu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta