(REPORTAŽA) Slovenci množično na dirko po Italiji: Le še milijon jih je v Sloveniji

V pozdrav nič ni vžgalo bolj kot: "Ajde, Rogla!"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kisovčani so si za sovaščana odrezali lep kos dopusta.
Uroš Gramc

Zastava je lahko koristna za marsikaj. "Upam, da bo pomagala še komu," je sopihal Damir Constatini. Kot pohodniško palico jo je (najprej) uporabljal Primorec za pot proti cilju kraljevske etape. Iz Trnovega ob Soči ni bilo daleč, dan prej sta se s prijateljem odločila za obisk dirke po Italiji, čeprav sta zanj, četudi je bila sobota, morala vzeti dopust. "Instinktivno je padla odločitev v petek popoldne. Vsak dan sva po službi 'laufala' domov gledat Giro."
{embed_youtube}https://youtu.be/OiWlHY4mmBc{/embed_youtube}
In šefi so imeli posluh. "Ko pa je direktor bivši profesionalni kolesar ..." Ni bilo težko ugotoviti, da je to Kristjan Mugerli, malo imamo profesionalcev, še manj takšnih, ki bi nato postali direktorji. Lahko bi napisal potni nalog … "Med potjo sem razmišljal o geslu za ta dan, ki se glasi: Kjer zveni Golica, naj zaigra še Zdravljica," je dodala druga polovica prijateljskega tandema, Pavel Školč. A ni bil edini, ki je že pred zaključkom rekel: "Primoževo tretje mesto je kot zmaga."

Uroš Gramc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta