(ŠPORT) Sezono končali tudi skakalci, Planica odpovedana

ŠR, STA
12.03.2020 11:51

Odpovedi športnih tekmovanj se zaradi virusa vrstijo, ob Pokalu Vitranc je do nadaljnjega ustavljena liga NBA, odpovedana je slovenska košarkarska liga, vsa tekmovanja pod okriljem nogometne zveze, konec je upov, da bi izvedli Planico, skakalci se predčasno vračajo z Norveške.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Po odpovedi Pokala Vitranc, zadnjih dveh tekem sezone alpskega smučanja v Kranjski Gori, ki bi moral biti ta konec tedna, je bilo le vprašanje časa, kdaj se bo enako pripetilo drugemu velikemu dogodku na Gorenjskem - svetovnemu prvenstvu v poletih v Planici v drugi polovici prihodnjega. "Moramo vas obvestiti, da je sezona končana," je v Trondheimu dejal direktor svetovnega pokala v smučarskih skokih Walter Hofer. V Skandinaviji je odpadla tudi polovica norveške turneje Raw Air. Veliki kristalni globus je osvojil Avstrijec Stefan Kraft, najboljši Slovenec Peter Prevc, ki je na severu Evrope v začetku tedna navdušil z zmago, je končal na osmem mestu. To je najhitrejši konec sezone svetovnega pokala v 25 letih.
{twitter}https://twitter.com/FISskijumping/status/1238103189125292032{/twitter}
Končan je tudi ženski svetovni pokal, saj dekleta ne bodo odpotovala na zadnji dve prizorišči v Rusijo. Skupna zmagovalka sezone je tretjič zaporedoma postala Norvežanka Maren Lundby, najboljši Slovenki sta bili Nika Križnar na sedmem in Ema Klinec na osmem mestu.
Evropska nogometna zveza (Uefa) bo zaradi širjenja koronavirusa prekinila tako ligo prvakov kot evropsko ligo, poročajo tudi mediji, uradnega potrdila pa še ni. Ni pa še jasno, kako in če sploh, se bosta tekmovanji nadaljevali. Odločitev o prekinitvi tekmovanja bo sicer nekaj novega v elitnem evropskem nogometu. V preteklosti je zaradi terorističnega napada 11. septembra 2001 v New Yorku prišlo do prestavitve osmih tekem za en teden, drugače pa so se prestavitve tekem dogajale le izjemoma zaradi slabega vremena.
{twitter}https://twitter.com/utdreport/status/1238070135061168128{/twitter}
Predsednik hokejskega kluba Sij Acroni Jesenice Anže Pogačar je sporočil, da je bil eden od igralcev pozitiven na testu za novi koronavirus. Klub želi, da igralec ostane anonimen, predsednik pa poudarja, da se hokejist počuti dobro in da je v samooskrbi. Klubsko vodstvo je celotni ekipi odredilo štirinajstdnevno karanteno.
"Glede na različne informacije, ki so se danes pojavile v medijih o okuženosti enega izmed članov naše ekipe, potrjujemo, da je bila na včerajšnjem testiranju pri eni osebi potrjena okužba s koronavirusom. Želeli bi, da oseba s pozitivnim izidom testa ostane anonimna in ji tako omogočimo čim boljše okolje v času zdravljenja. Bolnik je trenutno v samooskrbi in se počuti dobro," je zapisal predsednik jeseniškega kluba Pogačar.
{twitter}https://twitter.com/rzs_si/status/1238059676488663041{/twitter}

Borut Zivulovic
Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta