(VIDEO) Poglejte, kako je Andrej Hauptman Primoža Rogliča spodbujal do zlata: "Ajde, greva po zlato!​" Znano je, kdaj ju boste lahko pozdravili na letališču

M.D., A.L.
28.07.2021 14:00
Družena omrežja so preplavile objave o zlatem Primožu Rogliču. Največ je čestitk za slovenskega kolesarja, uporabnike Twitterja deli "afera mumuija", ker del javnosti ne ve, da se je po padcih na dirki po Franciji kot mumija poimenoval kar Roglič sam, Val 202 pa je objavil posnetek iz spremljevalnega avta, kjer je dobitnika olimpijskega zlata spodbujal selektor Andrej Hauptman.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Primož Roglič na ramenih Andreja Hauptmana, ki ga je do olimpijskega zlata pospremil v spremljevalnem avtu. 
EPA

Ajde, greva zdej vse v'n dat, da ti ne bo kej žal! Ajde, greva po zlato! Do cilja moraš priti 'mrtu'! Ajde, gremo Primož, ker gremo po zlato, ajde …,” so bile besede selektorja Andreja Hauptmana v spremljevalnem vozilu namenjene Primožu Rogliču, ki je nato na kronometru prišel do zlate olimpijske medalje. 

Sodeč po objavah na družbenih omrežjih je Rogličevo trpljenje do zlata spremljalo veliko Slovenk in Slovencev, številni so se ob tem razpisali na spletu. 

"Sodelavka s kablom v ušesu spremlja Roglo in občasno zatuli in potem se mi opraviči," je na twitterju zapisala ena od uporabnic.

Reprezentančnemu kolegu je čestital tudi Matej Mohorič: "Bravo! Nauk zgodbe: če ti življenje nastavi poleno pod nogo in padeš, se pobereš in greš naprej, odločen da se vrneš močnejši."

Mnogi so nov uspeh slovenskega športa pospremili tudi na dopustu.

Na družbenem omrežju Twitter je znova prišlo do delitev. Na portalu MMC RTV Slo so v enem od člankov zapisali, da je "Mumija Roglič vstal iz pepela", kar je nekatere uporabnike Twitterja zmotilo, hitro pa so ta zapis ti uporabili za obračun z RTV Slovenija, kjer sicer podrobno spremljajo slovenske športnike. Dejstvo je, da se je za mumijo po padcih na dirki po Franciji označil kar Roglič sam, saj je bil primoran tekmovati s številnimi povoji. "Afera 'mumija' je sijajna priložnost, da ločimo med tistimi, ki so spremljali Rogličevo kariero in kolesarstvo, ter med tistimi, ki so priklopili zdaj, ko se lahko kitijo z njegovim zlatom," je delitve odlično pojasnil Aljoša Harlamov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta