(FOTO) Primož Roglič je olimpijski prvak v kronometru: Po odstopu na Touru sem razmišljal, če sploh naj grem v Tokio. Zdaj se mi je poplačalo

Zasavec je pripeljal v cilj z daleč najboljšim časom in Sloveniji priboril že četrto medaljo na teh igrah, drugo zlato po Benjaminu Savšku. Praktično na vseh vmesnih časih je bil najhitrejši, drugi je bil njegov moštveni kolega pri Jumbo Vismi, Nizozemec Tom Dumoulin.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Roglič se je ob podelitvi medalj le sprostil in se veselil svoje zmage.
STA
STA

Pred Primožem Rogličem se je na pot podal Nizozemec Tom Dumoulin, ki je pred tem v cilj pripeljal kot najhitrejši, a ga je naš kolesar prehitel za dobro minuto. Za največjega favorita je verjetno veljal Belgijec Wout Van Aert, ki pa je za Rogličem zaostal več kot minuto in pol in se je v cilj pripeljal kot peti, končal pa kot šesti.

EPA
Roglič je bil dobro minuto hitrejši od drugouvrščenega Nizozemca.
EPA

Roglič je po zmagi dejal, da se sicer nima za specialista za kronometer in da je njegov dosežek neverjeten. "Letos sem imel težke trenutke, stvari niso šle po planu, ampak sem se ves čas maksimalno trudil in verjel vase, kot so verjeli vsi okrog mene," je povedal Zasavec. Tudi v Tokiu je imel kopico težav, zaradi bolečin je v ozadju zaključil na cestni dirki. "Zelo sem zadovoljen, da me tokrat ni nič bolelo. Takrat je bilo peklensko že od starta. Težje sem prišel do cilja kot danes, bolj sem se mučil." 

Primož Roglič na današnjem kronometru.
EPA

Zakaj se mu včasih ne izide, tokrat pa se mu je, ni znal pojasniti. "Vedno upaš, da boš dober, ampak letos sem res imel veliko težav. Tokrat pa sem imel moč, na polno sem šel že od starta. Nisem imel kaj izgubiti. Čas je povedal, da je bilo dovolj za zlato," je dejal Roglič. Ki je letos ogromno vložil v uro resnice, kar se je videlo tudi na Touru, ko je bil med najboljšimi kljub temu, da je pred tem grdo padel in zaradi tega tudi odstopil. "Do zdaj sem zelo malo dobil ven iz tega. Zdaj se mi je pa poplačalo. Po odstopu na dirki po Franciji sem razmišljal, če sploh naj grem v Tokio. A če ne bi šel, ne bi imel možnosti, da kaj naredim," je še povedal nov slovenski junak, ki je osvojil že četrto olimpijsko medaljo na Japonskem za našo reprezentanco, drugo zlato po Benjaminu Savšku in drugo kolesarsko po bronu Tadeja Pogačarja na cestni dirki: "Vse naše kolajne so mi veliko dale." 

Slavje Rogliča po izjemni vožnji v kronometru.
EPA
STA

Tretji je bil Avstralec Dennis Rohan, ki je za Rogličem zaostal za minuto in skoraj štiri sekunde, četrti je bil Švicar Stefan Kueng, peti pa Italijan Filippo Ganna, ki je šel sicer zadnji na pot.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta