(FOTO) To so utrinki iz zakulisja hollywoodskega filma Mitje Okorna. In takšni so prvi odzivi nanj ...

D.Ži
30.11.2020 11:31
Slovenski režiser je dočakal svojega ameriškega prvorojenca in prvi odzivi na film so večinoma izrazito pozitivni. Takšno pa je bilo dogajanje v zakulisju ...
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brooke Palmer

Na polno je te dni zaseden in poskuša svoj najodmevnejši projekt do zdaj promovirati na vseh koncih sveta. Čudaško in filmski industriji vse prej kot naklonjeno leto 2020 se je zanj izteklo bleščeče. Slovenski režiser Mitja Okorn, ki si je uspešno kariero zgradil na Poljskem, je najnovejši film Life in a Year minuli petek predstavil preko spletne platforme Amazon Prime. Igralska zasedba je zveneča in zvezdniška. V filmu namreč igrata Cara Delevingne in Jaden Smith, sin Willa Smitha, Okorn pa je ob spletni premieri dejal, da je imel vedno ambicije režirati film v Hollywoodu. Svoje sanje je zdaj dokončno dosanjal. Četudi, zaradi koronskih razmer, z bistveno manj pompa

Scenarij za film Life In A Year (Leto življenja) je bil prvi, ki ga je dobil na mizo, po tem, ko je popisal pogodbo za sodelovanje z ameriško agencijo za talente Gersh. Prebral je še okoli 100 drugih scenarijev, a ga noben drugi ni tako močno čustveno premaknil kot Life in a Year.

Brooke Palmer

"Četudi smo Vzhodnoevropejci morda znani kot trdni in hladni posamezniki, ki jemo krompir in pijemo vodko, me ni sram priznati, da sem po prvem branju scenarija jokal. In ko se ti to zgodi, je odločitev za režijo predloge jasna," je ob premieri za Backstage sporočil Okorn.

Brooke Palmer

Film prinaša zgodbo o tem, kakšen je namen prave ljubezni. Cara Delevingne igra mlado in spontano Isabelle, pred katero je zgolj še leto dni življenja, Jaden Smith pa zaljubljenega mladeniča Daryna, ki ji obljubi, da bosta v času, ki ji preostane, doživela toliko pomembnih mejnikov, kot bi jih sicer v skupnem življenju.

Brooke Palmer

Okorn pravi, da v scenarij ni posegel, kot režiser si ga je želel predvsem nadgraditi. Po dveh letih piljenja scenarija z avtorjema Jeffreyjem Addissom in Willom Matthewsom pa so ugotovili, da nimajo ničesar, če za film ne bodo zasedli pravih igralcev. Pri projektu je bil od vsega začetka poleg Jaden Smith, ki je bil po Okornovih besedah zanj popoln, težje pa je bilo najti glavno igralko. Okornu je nato asistent Jan Belcl predlagal, da bi k sodelovanju povabili Caro Delevingne.

Brooke Palmer

Okorn si je ogledal filme, v katerih je nastopila, k izbiri igralke pa so ga dokončno prepričali njeni zabavni posnetki na YouTubu. "Njena energija v teh videih je bila tako čista, iskrena, nora, posebna in zabavna. Mislim, igra kitaro in bobne in povrhu vsega beatboxa. Pomislil sem, da je to ena najbolj karizmatičnih in edinstvenih oseb tam zunaj, in prav ta vidik sem želel raziskati in prikazati v Life In A Year," je zapisal Okorn, ki mu je v čast, da je igralka nato privolila v sodelovanje.

Brooke Palmer

Okorn meni, da je Life in a Year najboljša ameriška produkcija, pod katero bi se lahko podpisal: "Obožujem svoje igralce in producente." Dodal je, da upa le še na to, da bodo ob ogledu filma vsi tako jokali, kot je sam, ko je prvič prebral scenarij. Izvršni producenti filma so Will Smith, Jada Pinkett in James Lassiter.

Brooke Palmer

Pa prvi odzivi? Kritiki portala Decider menijo, da je film nekoliko preveč posladkan in da gledalca do solz ne spravi prav zelo, komentatorji filmske baze IMDB hvalijo igro Care Delevigne, za katero menijo, da je končno dobila priložnost pokazati ves svoj talent. Nasploh mnogi menijo, da je igralska zasedba svoje delo opravila vrhunsko.  Prvi komentarji so v glavnem zelo pozitivni, eden od komentatorjev celo piše, da je film "preprosto popoln". Ogled filma zelo priporočajo, tu in tam le kdo potarna, da je tok dogajanja v filmu silovit in da je ideja, vso življenje stlačiti v eno leto, nekoliko naivna. Pozitivni komentarji so v krepki večini, zato ... diši po uspešnici. 

Brooke Palmer
Brooke Palmer
Mitja Okorn/osebni Arhiv
Brooke Palmer
Brooke Palmer
Mitja Okorn/osebni Arhiv
Mitja Okorn/osebni Arhiv
Brooke Palmer
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta