(FOTO) V Masterchefu Slovenija bo kuhala trenerka, ki je nekoč imela hude težave s težo in samopodobo

D.Ži
04.03.2021 10:16
"V preteklosti sem imela težave s sprejemanjem same sebe. To je posledično vplivalo na mojo življenjsko energijo, kilogrami pa kar niso želeli skopneti," se spominja Katarina Uplaznik, ki bo zdaj kuhalnico vihtela v priljubljenem televizijskem šovu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ana Gregorič/Pop Tv

Bliža se nova sezona slovenskega Masterchefa in imena kandidatov so znana. Nekateri s svojo življenjsko zgodbo že pred začetkom predvajanja tekmovalnega šova pritegujejo pozornost s svojimi predstavitvami in med njimi je zagotovo simpatična Katarina Uplaznik, športnica po duši in po načinu kuhanja. Kot je povedala, se s kuhalnico rada druži šele nekaj let, a je kuho resnično vzljubila. Pravi, da je svoje telo vzljubila šele, ko se je naučila kuhati tako, da je končno premagala dolgoletno bitko z odvečnimi kilogrami. Uporabniki Instagrama ste jo morda virtualno že srečali.

27-letna Velenjčanka je v pogovoru za uradno spletno stran oddaje povedala: "V preteklosti sem imela težave s sprejemanjem same sebe. To je posledično vplivalo na mojo življenjsko energijo, kilogrami pa kar niso želeli skopneti. Bila sem zalita, moje telo ni bilo čvrsto, mišice šibke, imela sem težave s kožo in celulit. Poskusila sem vse možne diete, prebrala ogromno literature, trenirala večkrat tedensko, se postila. Ampak nikamor se nisem premaknila. Še vedno sem se počutila mlahavo in kot vreča nepretočne energije – vse dokler nisem naredila radikalne spremembe." 

In kako se je zgodila ta velika preobrazba? "V več kot petih letih sem razvila program, zaradi katerega sem se začela počutiti radostno in izpopolnjeno. Spremenila sem svoje življenje in vzljubila sem kuhanje. Ko sem v kuhinji, se počutim živo, kajti prav tam najbolj skrbim zase in za svoje telo ter za vse, ki mojo hrano okušajo. Moje telo se je preoblikovalo, zaživela sem v svoji luči in izgubila sem odvečno prtljago – tako na telesu kot v glavi," pravi Katarina. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta