(VIDEO) Ena največjih otroških zvezdnic dočakala le 12 let. Njena smrt je šokirala Hollywood

D.Ži
28.12.2021 07:52

Heather O'Rourke je bila velika otroška zvezda, a je dočakala zgolj 12 let. Pokopali so jo dan po premieri filma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ameriška igralka Heather O'Rourke je bila velika otroška zvezda in njena smrt je leta 1988 Hollywood globoko pretresla. Ljubka deklica se je rodila v San Diegu konec decembra 1975. Odraščala je s sestro Tammy, prav tako igralko.

Profimedia

Zaslovela je po zaslugi Stevena Spielberga, ki se je odločil, da jo bo pred kamere postavil, ko je bila stara pet let. Zablestela je v kultni grozljivki Poltergeist. Slavni režiser je iskal dekle, ki je bilo videti kot "sanje vsake matere".

Med pripravami na snemanje je Heather opazil, ko je kosila z mamo v isti restavraciji kot on. Med kosilom je stopil do njiju in ju povabil na avdicijo. Naslednji dan je bila vloga njena. S tem je vlogo Carol Anne izgubila Drew Barrymore.

Poleg kultne franšize je Heather igrala v humoristični seriji Happy Days in imela več drugih nastopov na televiziji. Spielbergova grozljivka je postala legendarna tudi zaradi številnih tragedij, ki so kasneje v resničnem življenju doletele igralce.

Profimedia

Smrt male zvezdnice velja za najhujšo od njih.

Nekaj ​​dni pred premiero tretjega dela Poltergeista je zaradi zapletov sredi močne gripe umrla 1. februarja 1988, doživela je dva huda srčna infarkta. Dočakala je le 12 let, pokopali so jo dan po premieri filma.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta