Beovićeva, Kustečeva in Krek ostali brez soglasij za nastope na televizijah: "Očitno je Ukom strah dodatnih informacij in pojasnil"

M.R., B.P.
04.02.2021 10:14
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vodja kabineta presednika vlade Peter Šuhel in direktor Ukoma Uroš Urbanija.
Robert Balen

Včeraj so v oddaji Odmevi na TV Slovenija poročali o smiselnosti testiranja s hitrimi testi. V studio so želeli povabiti sogovornika, ki bi razložil, zakaj prihaja do odstopanj, saj se v veliko primerih, ko hitri test potrdi okužbo s koronavirusom, zgodi, da je PCR test kasneje negativen. "Vendar vladni urad za komuniciranje ni dal soglasja za nastop vodje vladne strokovne skupine za covid v naši oddaji, prav tako nam sogovornika niso našli na ministrstvu za zdravje in na NIJZ," je pojasnila voditeljica Tanja Starič

To pa ni bilo edino včerajšnje posredovanje Ukoma. Tudi v oddaji Svet na Kanalu A so poročali, da Ukom ni dovolil nastopov ministrice za šolstvo Simone Kustec, direktorja NIJZ Milana Kreka ter predstavnikov ministrstva za zdravje v njihovem programu. Voditelj oddaje Gregor Trebušak je dejal: "Od vseh smo dobili odgovor, da Ukom potrjuje ali zavrača gostovanje v naši oddaji, in danes je vladna služba, torej Uroš Urbanija, vsem prepovedal dajati odgovore in jim prepovedal tudi gostovanje pri nas." 

Zato smo na Ukom že naslovili novinarska vprašanja, zakaj so prepovedali nastop Bojane Beović v Odmevih in ali Ukom odloča, kdo bo lahko nastopil v posameznih oddajah. Odgovore bomo objavili takoj, ko jih bomo prejeli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta