Janša povedal, kdo bo imel prednost pri cepljenju

VČ, STA
24.02.2021 06:10
Premier pravi, da so pred nami tedni slabših trendov. Ni vprašanje, ali bo tretji val epidemije, vprašanje je samo, kolikšna bo njegova moč.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna.
Andrej Petelinšek

Vlada bo v bližnji prihodnosti dopolnila strategijo cepljenja, je napovedal premier Janez Janša. Med prednostne skupine za cepljenje bodo uvrščeni vsi, za katere je zdaj obvezno periodično testiranje na covid-19.

Napovedal je tudi, da bo Slovenija tako kot ostale države iskala dodatne možnosti dobave cepiv. "Delamo napore v tej smeri, še vedno pa je treba imeti v ospredju varnost, verodostojnost in zaupanje v cepivo, sicer nismo z nabavo nič dosegli," je povedal premier.

Janša je proti koncu včerajšnje razprave v DZ, ki je zvečer Janeza Poklukarja potrdil za novega ministra za zdravje, napovedal, da bodo med prednostnimi skupinami za cepljenje zaposleni v šolstvu, v trgovinah, taksisti, pa tudi DZ in ostali deli kritične infrastrukture.

Čeprav napovedane dobave cepiv še vedno pogosto odstopajo od dejansko dobavljenih, pa se je to po njegovih besedah vendarle nekoliko uredilo, zato bo v prihodnje možno v večji meri ugotoviti oz. določiti, kdaj bo kdo prišel do cepljenja. Ne bo pa to možno natančno določiti, ker smo odvisni od dejanskih dobav cepiva, je dejal.

Vse poslanske skupine bodo povabljene na pogovor o nadaljnjem spopadanju z epidemijo, je napovedal.

Sicer pa je po besedah Janše dejstvo, da je pred nami tretji epidemični val, "vprašanje je samo, kako bo močan". V naslednjih tednih moramo računati na slabše trende, pravi premier. 

Po sprostitvah v šolstvu in otroškem varstvu se je po njegovih besedah povečalo število okužb med mlajšimi. To sicer ne predstavlja takoj pritiska na bolnišnice, a je porast okužb tudi med starejšim prebivalstvom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta