Razrešen Erbežnik, pa tudi državna sekretarka v Janševem kabinetu Cudermanova. Kam gre Damjanovič?

Vanessa Čokl
26.08.2021 16:09
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vlada RS

Mesec od odstopa državnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje dr. Anžeta Erbežnika zaradi nepremostljivih razlik med njim in ministrom Marjanom Dikaučičem - Erbežnik mu je očital nekompetentnost in da mu je onemogočeno voditi projekte, pomembne med slovenskim predsedovanjem Svetu EU - je vlada Erbežnika le razrešila - na datum, ki ga je bil predlagal, torej z 19. julijem, ko je de facto odstopil. Na ministrstvu so za Večer kmalu nato odgovorili, da minister o novem imenu na tem mestu trenutno ne razmišlja.

Anže Erbežnik  je ob odstopu za Večer povedal, da se bo vrnil v službo v Evropski parlament.
Robert Balen

Bo pa poslej en človek manj v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše. Vlada je na njen predlog razrešila državno sekretarko Ajdo Cuderman, ki se je v premierjev kabinet preselila pred meseci iz gospodarskega ministrstva. Ko je julija odstopil državni sekretar Erbežnik, se je ugibalo, ali bi se znal preseliti v premierjev kabinet ...    

Ajda Cuderman
Bor Slana/STA

Vlada je razrešila tudi Damjana Damjanoviča s položaja vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za ustvarjalnost na ministrstvu za kulturo in s 1. septembrom na ta položaj imenovala Barbaro Koželj Podlogar. Damjanovič, nekdanji direktor Slovenske filharmonije, je razrešen, ker bo s 1. septembrom prevzel vodenje Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, so sporočili iz Ukoma.

Damjan Damjanovič 
Mediaspeed
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta