V 68. letu je včeraj umrl Đorđe Balašević: "Z njim je umrl del naše mladosti"

A.L., STA
19.02.2021 17:27
Balašević je imel deset dni zdravstvene težave, ki so podobne simptomom okužbe z novim koronavirusom, k svojemu zdravniku pa je odšel šele, ko se mu je stanje poslabšalo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Tuji mediji poročajo, da je včeraj v 68. letu umrl Đorđe Balašević, eden najbolj prepoznavnih kantavtorjev nekdanjega jugoslovanskega prostora, ki je po razpadu Jugoslavije živel v Mariboru in tradicionalno nastopal na festivalu Lent.

Kot smo že poročali v tem tednu, je bil legendarni srbski pevec zaradi pljučnice več dni dni v bolnišnici, časnik Kurir je pred dnevi sicer poročal, da je dobro in da nima večjih težav. 

Balašević je imel deset dni zdravstvene težave, ki so podobne simptomom okužbe z novim koronavirusom, k svojemu zdravniku pa je odšel šele, ko se mu je stanje poslabšalo. Zdravniki so ob pregledu ugotovili, da ima vnetje obeh pljučnih kril in je bil nemudoma sprejet na beograjski infekcijski kliniki. Tuji mediji zdaj poročajo, da je bil okužen s koronavirusom.

67-letnik je novembra leta 2019 doživel tudi infarkt in bil operiran na Inštitutu za kardiovaskularne bolezni v Sremski Kamenici pri Novem Sadu. Vstavili so mu žilne opornice.

Panonski mornar, kot so mu pravili, znan predvsem kot kantavtor, je bil tudi pesnik, pisatelj, igralec in režiser. Začetek njegove glasbene kariere sega v leto 1977, ko je postal član skupine Žetva. Pozneje je ustanovil skupino Rani mraz, ki se je po izdaji dveh albumov razšla. Balašević je nato začel uspešno samostojno glasbeno pot. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta