(VIDEO) V javnost prišel ponižujoč odgovor princa Charlesa, ko so ga vprašali, če je zaljubljen v Diano

D.Ži
19.11.2020 09:28
Na vprašanje, če sta zaljubljena, je Diana kot iz topa izstrelila, da sta, medtem ko je Charles mlačno odvrnil: "Kar koli pač ljubezen že pomeni."
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa

Svet zavzeto spremlja Netflixovo serijo Krona, ki se ukvarja z britansko kraljevo družino. Tretji del nosi naslov Pravljica in se vrti okoli zaroke princese Diane in princa Charlesa, kar se nadaljuje tudi v četrti del. V Kroni zaroko prikažejo kot zelo ležerno in kratko. Charles je Diano zaprosil ne da bi pokleknil, ona pa je dejala, da je to najbolj srečen dan v njenem življenju. Po zaroki jo je Charles poslala nazaj v njeno londonsko stanovanje. 
{api_embed_photo}606636{/api_embed_photo}
Kot v Dianini biografiji piše Andrew Morton, Diana zaroke sprva ni jemala zelo zares. Mislila je, da se Charles šali in najprej le omahljivo pristala, on pa je bil smrtno resen. Par je kasneje odšel do kraljice Elizabete, da bi skupaj izbrali zaročni prstan. To je postal čudoviti 14-karatni safir, obkrožen s 14 diamanti. Prstan so takrat ocenili na 56.000 evrov, danes pa na kar 400 tisoč evrov. Zaroka je uradna postala 24. februarja 1981, v razvpitem intervjuju za BBC sta se Charles in Diana razgovorila o dnevu, ko sta se spoznala in kako je bilo, ko je Charles predlagal zakon. Bila sta vljudna, a precej v krču. Ko je Charles prvič videl Diano, je pomislil, kako vesela, zabavna in privlačna je.
{youtube_api}{/youtube_api}
Na vprašanje, če sta zaljubljena, je Diana kot iz topa izstrelila, da sta, Charles pa je nekoliko kislo dodal: "Kar koli pač ljubezen že pomeni. Vse je odvisno od lastne interpretacije." Diana je ta trenutek kasneje označila za travmatičen. V dokumentarcu Diana: In Her Own Words je razkrila, da se ji je vprašanje zdelo čudno, kaj šele odgovor in da je za hip zaradi tega izgubila razum.

Po zaroki je Charles odpotoval v Avstralijo, pet mesece kasneje pa se je poročil z Diano v katedrali sv. Pavla v Londonu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta