(FOTO in VIDEO) Popoplavni junak Ambrož Duler iz Adteh danes spet v akciji, tokrat na Poljani

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
16.10.2023 13:44

Podjetje Adteh danes postavlja novo brv, ki jo je odnesla deroča Meža.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dulerjeva ekipa postavlja most pri Štoparju, nato bo še drugega pri kozolcu na Poljani.
Tomaž Ranc

Podjetnika Ambroža Dulerja se javnost dobro spominja, potem ko je ob samem začetku poplav, 9. avgusta, na Prevaljah z ekipo podjetja Adteh v pičlih 36 urah postavil prvi, 22 metrski most, ki je povezal poplavljeni desni breg Meže s centrom. Takrat je požel veliko odobravanja in hvaležnosti, saj je dokazal, da se tudi v najtežjih trenutkih z voljo, znanjem in nesebično angažiranostjo da storiti veliko. Če so le ljudje ta pravi.

Most za Leše še danes služi kot most za pešce, ob njem pa so potem pripadniki nemške Zvezne agencije za tehnično pomoč THW postavili še most za cestni promet. Tudi ta je seveda še vedno v funkciji.

Danes je bila Dulerjeva ekipa spet v akciji.
Tomaž Ranc

Danes pa je bila Dulerjeva ekipa spet v akciji ...

Mostove je naročila ina plačala Občina Prevalje. Prvi most, kjer je bilo tudi precej improvizacije so zaračunali po minimalnih stroških, ki so znašali 15.000 evrov, ta dva, ki sta tudi kompleksnejša z novo ograjo in mrežastim dnom, pa po normalnih tržnih cenah, kar je 60.000 evrov za most.

Do obeh in naprej teče kolesarska pot, ki je bila povsem nova, a tudi njej ujma ni prizanesla. Žal pa so jo tudi hiše ob kolesarki odnesle zelo slabo, saj so se prebivalci morali izseliti iz nekdaj mirnega kraja ob tokrat povsem podivjani reki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta