NLB zapira poslovalnico na Prevaljah

N.S.
05.05.2023 09:25

NLB bo s 1. junijem zaprla poslovalnico na Prevaljah. Bankomat za zdaj ostaja na isti lokaciji. O zaprtju poslovalnice so nekatere stranke že obveščene, druge bodo kmalu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
NLB Prevalje
Google Street View

Iz NLB so nam odgovorili, da obvestila pošiljajo prek različnih kanalov, bodisi prek elektronske, bodisi prek navadne pošte. "Poskrbeli bomo za prenos poslovanja v NLB poslovalnico Ravne na Koroškem oziroma v poslovalnico, ki bi jo izbrale stranke, brez dodatnih stroškov ali sprememb računov, pogodb, plačilnih kartic," navajajo na banki, ki bo poleg poslovalnice na Prevaljah zaprla tudi poslovalnice v Kosezah, Mirni, Rogaševcih in v Trzinu.

"Kot smo zapisali tudi v obvestilu za stranke, že dlje časa opažamo, da se uporabniške navade naših strank spreminjajo - vedno več uporabljajo digitalne načine poslovanja z banko, ker so enostavnejši in priročni, vedno dostopni. Epidemija koronavirusa je tak način poslovanja z banko še pospešila, kar je bistveno vplivalo na obisk naših poslovalnic. Pri odločitvi za optimizacijo poslovne mreže izhajamo iz analize ključnih kriterijev, kot so rentabilnost, potencial za širitev in geografska umeščenost, pa tudi iz predvidenih razmer na trgu, upoštevajoč spreminjajoče se uporabniške navade," pravijo.

Mežiška dolina bo tako zaprtju poslovalnice v Črni na Koroškem ostala še brez poslovalnice na Prevaljah, slaba tolažba, sploh za starejše in digitalno manj vešče občane in občanke pa je ta, da bankomat za zaenkrat ostaja na sedanji lokaciji. Tako kot v Črni bodo tudi na Prevaljah osebni stik z bančnim uslužbencem omogočili z obiski mobilne poslovalnice, ki po njihovem mnenju predstavlja most med sodobnim digitalnim in klasičnim osebnim pristopom.

Na Prevaljah bo po zaprtju ostala samo še ena bančna poslovalnica, čez cesto (Trg 67) namreč še vedno deluje Deželna banka Slovenije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta