Nova vozila za šest poplavljenih občin

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
18.09.2023 14:22

Avtomobile bodo koristili tako za prevoze starejših občanov in otrok kot pri drugih nalogah, ki jih v času sanacije posledic poplav ne manjka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vozila je doniralo podjetje Emil Frey.
Robert Balen

Avgustovske poplave, ki so še posebej močno prizadele Koroško in Savinjsko, so sprožile številne dobrodelne akcije, ki se ji je pridružila tudi družba Emil Frey. Generalni direktor skupine Jožko Tomšič je županom občin Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica, Črna na Koroškem in Luče predal ključe povsem novih osebnih vozil, medtem ko je občina Ljubno v šestmesečno uporabo prejela težko tovorno vozilo s kiper nadgradnjo. Podarjenim vozilom so dodali tudi pet let brezplačnega vzdrževanja. Tomšič je povedal, da so finančno in s prostovoljnim delom na pomoč priskočili že takoj po poplavah, družba pa da je pomagala tudi sorodnikom njihovih zaposlenih, ki so utrpeli škodo. "Narava je resnično pokazala, da smo ob njej nemočni. Mislim, da ni nikogar med nami, tudi temi, ki smo imeli srečo in nismo bili neposredno prizadeti med vodno ujmo, ki bi ga posledice opustošenja pustile ravnodušnega. Sem pa ponosen na celotno skupino Emil Frey, ki s svojimi dejanji in prispevki dokazuje, da se zaveda, kaj pomeni biti družbeno odgovoren. Verjamem, da so vsi prispevki velik doprinos prizadetim občinam in da bodo vozila, ki smo jih donirali, prispevala k hitrejšemu in lažjemu okrevanju občin."

V prid občanom

Robert Balen

"Naravna katastrofa, ki smo jo doživeli, nam je povzročila ogromno škodo. Vsak dan se trudimo pri svojih najboljših močeh in delamo vse, da bi življenja vrnili v normalne razmere. Čaka pa nas še veliko dela pri obnovi, pot bo dolga, koraki bodo težki, zagotavljamo pa, da bomo vztrajno napredovali proti cilju. S pomočjo vaše donacije bo pot veliko lažja, zato smo vam neizmerno hvaležni," je ob tem dejal mežiški župan Mark Maze, prevaljski Matic Tasič pa: "V najhujšem obdobju je občina Prevalje ponudila več svojih vozil za intervencijo gasilcem in civilni zaščiti, zato je vsaka takšna donacija in pridobitev novega prevoznega sredstva zelo dobrodošla ter v prid občankam in občanom." Da je mobilnost kljućna za izvajanje brezplačnih prevozov za potrebe občanov in civilne zaščite, pri napajanju zalogovnikov s pitno vodo, dostavi, ogledih, pa je povedal ravenski župan Tomaž Rožen.

Županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak je donacijo avtomobila izpostavila kot primer izredne solidarnosti, župan Občine Ljubno Franjo Naraločnik pa upa, da bo akcija spodbudila še kakšno podobno. Vesel je tudi, da so v družbi (u)slišali njihove prošnje po težki mehanizaciji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta