Novi ravnatelj VSŠ Ravne bo Domen Mlinarič: Kandidaturo jemljem kot priložnost in izziv

Jasmina Detela Jasmina Detela
04.07.2024 14:25

Novo službo naj bi začel s 1. septembrom. Drago Benko ostaja na čelu ŠC Ravne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gimnazija Ravne
Urška Polanc

Po imenovanju Zdravka Pavlekoviča za ravnatelja Srednje šole (SŠ) Ravne, mandat je nastopil marca letos, je prišlo do sprememb v vodenju Višje strokovne šole (VSŠ) Ravne, kjer je bil pred tem ravnatelj. Na objavljen razpis za prosto delovno mesto ravnatelja VSŠ se je kot edini kandidat prijavil profesor angleščine in slovenščine na SŠ Ravne Domen Mlinarič, ki je tudi že prejel pozitivno mnenje ravenskega občinskega sveta k njegovemu imenovanju za ravnatelja. Čakajo še mnenje ministra za vzgojo in izobraževanje, nato svet zavoda odloči s sklepom o imenovanju ravnatelja. Mandat naj bi nastopil z 2. septembrom letos.

Domen Mlinarič 
Osebni Arhiv

 

Mlinarič je na SŠ Ravne poučeval 26 let. "Kandidaturo za ravnatelja Višje strokovne šole Ravne jemljem kot priložnost in izziv, da kot vodja te pomembne izobraževalne ustanove nadaljujem zelo dobro delo mojih predhodnikov in še nadgradim povezovanje in sodelovanje šole z lokalnim okoljem, gospodarstvom in tudi širše. Verjamem, da mi bo s pomočjo mojih sodelavcev in timskim pristopom k reševanju vseh nalog in problemov to tudi uspelo," je povedal. Trenutno še funkcijo v. d. ravnatelja VSŠ Ravne opravlja Drago Šebez, sicer predavatelj na tej šoli.

Srednja šola Ravne 
Jasmina Detela

Prav tako so ravenski svetniki dali pozitivno mnenje k imenovanju Draga Benka za direktorja Šolskega centra Ravne in vodjo organizacijske enote Gimnazija Ravne. Tudi on se je za to delovno mesto prijavil kot edini kandidat. Prijavil se je v luči, da še "kaj dobrega storimo za koroško šolstvo". Petletni mandat mu sicer poteče 1. septembra, novi - peti mandat, bo nastopil dan pozneje. Procedura je podobna kot pri Mlinariču. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta