Okuženi reševalec iz Koroške: "Visoka vročina, nato vojna v glavi"

Urška Polanc Urška Polanc
20.03.2020 14:45

Pogovarjali smo se z enim od dveh okuženih reševalcev ZRC Koroška. Preberite, kaj je na lastni koži te dni izkusil 30-letnik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jasmina Detela

"Ne vem, kako je prišlo do moje okužbe, začelo se je kar naenkrat. V roku pol ure. Ko sem prišel v soboto zvečer domov, sem imel visoko vročino (39 in pol) in mrzlico. Posumil sem, da je nekaj narobe, nisem si pa mislil, da je to to. Kljub temu sem vsem družinskim članom poslal SMS-e, da naj nihče več ne vstopi v mojo sobo. Vedel sem, da moram opraviti test. Vročina ni minila do nedelje zvečer. Šele v ponedeljek zjutraj, ko sem šel tudi na bris, sem imel le še 37 in pol," je povedal.
Za testiranje je poklical dan prej, vprašali so ga različne stvari, če je bil kje v tujini, če ima možnost samoizolacije ipd. Povedal  jim je znamko avta, na vstopni točki so zato vedeli, da je on, bris so mi vzeli iz nosu. Nato je čakal. Da je okužen, so mu sporočili v ponedeljek ob enajsti uri zvečer. 
"Potem nisem več imel nobenih težav, kar 'nezanimiva' korona, imel sem samo vročino, malo me je sicer "matralo", sem brez energije. Večji problem je mentalna vojna v moji glavi, ki je posledica samoizolacije, zaprtja v enem prostoru. Od domačih sem izoliran, hrano mi nosijo do vrat, potrkajo in grejo, noben še ni potrjen oziroma ne kaže kakih znakov. Skupno imamo le kopalnico in sanitarije, a vse sproti razkužimo, kljuko, umivalnik. Šampone in zobne ščetke imamo ločene. Vsega, kar se dotaknem, razkužimo, a ker se nisem izoliral prej, je čisto možno, da bo tudi kateri od domačih pokazal simptome.
Odpreš si lahko le okno, a še to je problem, saj ne vem, če je kaj prišlo do domačih. Strah me je zanje, če so v redu, kako bo z njimi, babico in dedkom.  Ne vem več, kateri dan je, osebnega stika nimam z nikomer. Hvala bogu za današnjo tehnologijo videoklice, da si lahko s tem krajšam čas. Veliko mi pomeni podpora vseh sodelavcev, domačih in kolegov," je razložil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta