Poletje v Slovenj Gradcu bo pestro in raznoliko

Jasmina Detela Jasmina Detela
29.06.2022 15:08

Z občinsko proslavo ob dnevu državnosti se je v Slovenj Gradcu začelo Slovenjgraško poletje 2022, ki bo postreglo s kopico prireditev, od nastopov glasbenih in folklornih skupin, uličnih gledališč do večerov letnega kina. V atriju graščine Rotenturn, če bo slabo vreme, pa v kulturnem domu, se bo dogajalo vse do 14. julija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pihalni orkester Slovenj Gradec z gostjo Ireno Vrčkovnik.
Nika Hölcl Praper

Skupno bo na ogled 14 prireditev, vse bodo brez vstopnine. V četrtek, 30. junija, bodo v Slovenj Gradcu nastopili mladi glasbeniki iz Ukrajine. Po začetku vojne v Ukrajini je Slovenski mladinski orkester organiziral evakuacijo mladih ukrajinskih glasbenikov, ki so nastanjeni v dveh ljubljanskih mladinskih hotelih. Mladi iz Ukrajine iščejo oporo in moč v glasbi ter nadaljujejo s svojim poslanstvom. Potujejo s tem, kar so lahko vzeli s seboj: ena torba, telefon in najvrednejša lastnina - instrument.

Nika Hölcl Praper

Tudi letos bodo v največjem koroškem mestu gostili festival Folkart. V petek, 1. julija, se bo predstavila brazilska skupina Flor Ribeirinha, ki jo je leta 1993 ustanovil Domingas Leonor v skupnosti Sao Goncalo Beira Rio. Skupina vpleta v nastope nalezljiv ritem, usklajen in zaznamovan z utripom glasbe in petja. Na odru atrija graščine Rotenturn bo gostoval tudi mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica. V soboto, 2. julija, se bosta predstavila Gledališče Ane Monro s predstavo Zadnji ulov, ki med drugim vključuje igralce na hoduljah, odlično glasbo in atraktivne kostume, in češko gledališče Bratri v tricku s predstavo Smučarska odiseja. V okviru koncertnega dela pa bodo nastopili Music For The Future Orchestra, Ditka & Band, Dan D in zasedba Cherry Wine - Amy Winehouse Tribute Band. Pripravili so tudi program za otroke. 2. junija bo na ogled klovnovska predstava Pazi kaktusss! v izvedbi Teatra Cizamo, 9. julija pa se predstavlja Gledališče Makarenko z lutkovno predstavo Picko in Packo. Zadnje dneve, med 12. in 14. julijem, bo odprt letni kino. Pripravili so tri predstave: Vse povsod naenkrat, Severnjak in Top Gun: Maverick. "Želimo si lepo vreme in dober obisk. Med kopico prireditev v raznolikem programu bo zagotovo vsak našel kaj zanimivega zase," vabi direktorica slovenjgraškega kulturnega doma Andreja Gologranc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta