Prodaja Rimskega vrelca: Ponudbo oddalo prevaljsko podjetje, Rožen je zadovoljen

Urška Polanc Urška Polanc
22.04.2020 16:06

Na Občini Ravne so danes javno odprli edino prispelo ponudbo za Rimski vrelec, ki so jo na podlagi izraženega interesa tudi pričakovali. Prevaljska družba Rimski vrelec d.o.o., katere lastnik je Branko Dervodel, je za nepremičnino pripravljena odšteti 286.500 tisočakov. Vanjo bi predvidoma vložili še 2-3 milijona evrov. Na občini računajo, da bodo tokrat nepremičnino vendarle prodali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rimski vrelec
Petra Lesjak Tušek

Vse kaže, da se bo saga o prodaji Rimskega vrelca končala. Na ravensko občino so na podlagi ponovnega razpisa prejeli eno ponudbo, ki so jo danes tudi javno odprli. Ugotavljajo, da je ponudnik Rimski vrelec d. o. o. predložil zahtevano, kot je dejal župan Tomaž Rožen, so zadovoljni z vsebino, ceno, "kar se tiče občine, kaže dobro". Lastnik podjetja je Branko Dervodel, partner Marjane Kaker, sicer Ravenčanke, ki ima v Avstraliji podjetja, v katerih izdelujejo eksplozive. Kakerjeva je interes za nakup v intervjuju za naš časopis izkazala že pred slabim letom. Glede nakupa nepremičnine se nam je Dervodel javil iz Avstralije in dejal, da so njihovi nameni pošteni in optimistični. Za nakup so ponudili 286.500 evrov, takšna je tudi vsota cenitve objekta, je povedal Rožen, ki je oktobra lani, ko je bil interes večji in so pričeli s serijo novih razpisov - ta je tretji zapored -, sicer pričakoval višjo ceno, zdaj pa je zadovoljen s ponujeno. Na nekaterih prejšnjih razpisih je bila cena vnaprej določena (300 tisočakov), tokrat ne. "Prijavili smo se že na pred prejšnji razpis, ki pa ga je občina zaradi administrativnih zadev prekinila. Na naslednjega se nismo, ker so se nam pojavile druge okoliščine, nato pa se je občina odločila še za sedanjega, nekoliko modificiranega," je povedal Dervodel. Za ponovno objavo razpisa so se v tem času, ko je turizem zaradi koronavirusa obstal po vsem svetu na občini odločili ravno zaradi interesa Dervodela, ki pravi: "Če bi gledali kratkoročno, bi nas to lahko tudi odvrnilo, čas ni naklonjen tej dejavnosti, a mislim, da se bodo v času, ko bomo obnavljali, stvari postavile na svoje mesto in se bomo lahko priključili ponudbi avtentičnega koroškega turizma."
Povezali bi se s koroško turistično ponudbo
"Naša vizija je dobra, ves čas smo imeli interes, da se pošteno lotimo kompleksa, ga obnovimo, da se tam začnejo počasi zadeve dogajat. Lokacija je zelo lepa, privlačna, tam je tudi dragocen izvir mineralne vode," razmišlja Dervodel. Njihov namen je urediti manjši družinski hotel, povezan s koroško turistično ponudbo. Predvidevajo, da bodo v investicijo vložili še 2-3 milijona evrov. Predvidenih je 15-20 novih delovnih. "V izhodišču smo veseli za to ponudbo, gre za turistično dejavnost, ponudbo, kar je bil osnovni cilj razpisa občine. V načrtu je butični hotel, glamping, športno-rekreacijske površine," je ob vpogledu ponudbe dejal Rožen. Dervodel v Rimskem vrelcu vidi velik turistični potencial in številne možnosti: "Ukvarjamo se tudi s vplivom covida-19, predvidevamo, da bo v času od dveh do petih let turizem ponovno zagnan, do maja, leta 2024, bi lahko v celoti zagnali kompleks." Najprej se bodo posvetili dokumentaciji, pridobivanju dovoljenj, nato rekreacijskemu območju, v drugi fazi  tudi glamping hiškam, ki bodo del kompleksa, nato pa obnovitvi same zgradbe hotela. V hotelu bi ustvarili 25-35 novih nočitvenih kapacitet, medtem ko v glampingu 15-20. 

Komisija za Rimski vrelec.
Urška Polanc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta