Slovenj Gradec vabi na pestro dogajanje. Od koncertov do kina na prostem

Jasmina Detela Jasmina Detela
26.06.2024 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V kulturnem programu je nastopil Pihalni orkester Slovenj Gradec z dirigentom Petrom Valtlom in glasbeno gostjo Nušo Derenda, slavnostni govornik pa je bil koroški poslanec Dušan Stojanovič.
Nika Hölcl

Tudi letos je Kulturni dom Slovenj Gradec v sodelovanju s slovenjgraško mestno občino pripravil pester poletni program pod imenom Slovenjgraško poletje, ki se je začel minuli petek s proslavo ob dnevu državnosti v kulturnem domu. V kulturnem programu je nastopil Pihalni orkester Slovenj Gradec z dirigentom Petrom Valtlom in glasbeno gostjo Nušo Derenda, slavnostni govornik pa je bil koroški poslanec Dušan Stojanovič.

Dogodki - nastopi glasbenih ter uličnih gledališč, predstave za otroke in trije večeri letnega kina - se bodo zvrstili vse do srede, 10. julija, v atriju graščine Rotenturn oziroma v primeru slabega vremena v tamkajšnjem kulturnem domu. Naslednji dogodek bo v petek, 28. junija, ko v Slovenj Gradcu gostuje Folkart. Skupino Taumata Whitireia, kar pomeni "vrh gore", sestavljajo diplomiranci univerze Whitireia Performing Arts v Wellingtonu, ki je specializirana za ohranjanje te edinstvene kulture. Izrisali bodo zgodbe kulture Maorov, prebivalcev Samoe in Cookovih otokov. Naslednji dan, v soboto dopoldan, bodo na svoj račun prišli najmlajši, saj bo na ogled lutkovna predstava z naslovom Poklic coprnice Mice. Istega dne zvečer pa bo nastopil Zoran Predin Bend. 

Nika Hölcl

Kaj prinaša Poletje v mestu?

V soboto, 6. julija, bo koncert štiričlanske ljubljanske blues-rock skupine Hamo & Tribute 2 Love, v nedeljo, 7. julija, pa se bo s huronsko komedijo Večerja bedakov predstavil Špas teater. Na ogled bodo tudi trije večeri letnega kina od ponedeljka do srede (med 8. in 10. julijem), ki se bodo odvili ob 21.15. V ponedeljek zvečer bo komedija Gepack, sledi biografski film Bob Marley in komedija Kaskader. 

Da se bo mestno jedro v poletnih mesecih preobrazilo v živahno središče kulture in druženja bodo v Slovenj Gradcu poskrbeli tudi s prireditvijo Poletje v mestu. Pripravljata ga občina in javni zavod Spotur, ki sta se povezala z lokalnimi ponudniki gostinskih storitev iz mestnega jedra. Skupaj so pripravili zanimiv program, ki bo potekal na raznih lokacijah v jedru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta