Slovenj Gradec: Zaorali v zemljo za bazen

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
12.05.2020 06:30

Gradnja težko pričakovanega bazena in urbanega parka, financiranega pretežno z evropskim denarjem, se je končno začela. Na razpisu je uspel Kolektor, ker je oddal veljavno ponudbo, za razliko od finančno najugodnejšega ponudnika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bazen Slovenj Gradec, začetek gradnje
MO Slovenj Gradec

Potem ko je občina marca podpisala pogodbo z izvajalcem po razpisu in reviziji, so gradbinci pred 1. majem začeli delati. Po rušitvi obstoječega bazena so zdaj na vrsti izkopi za nove objekte. Gradbišče je zagrajeno, zato je je tudi nekoliko spremenjen režim kolesarske steze in pešpoti. Najprej bodo gradili bazen, nato skate park. "Izvajalci imajo 790 dni časa, in če ne bo vmesnih težav, bi moralo biti spomladi leta 2022 vse zgrajeno z zaključenim poskusnim obratovanjem, junija pa odprto za javnost, " je povedal župan Tilen Klugler.
V zgornjem nadstropju stavbe bodo 25-metrski plavalni bazen, otroški bazen, jacuzzi, savna center s petimi savnami in recepcija z barom. V pritličju bodo strojni del, rehabilitacijski center, otroška igralnica in fitnes.
In zunaj? V smeri proti Mercatorju bodo zunanji bazen, otroški bazen in bar na ploščadi, medtem ko bodo v smeri proti centru del za urbane športe, to so skate park, plezalne stene in steza za kolesa.
Denar zagotovljen, odprta še bazenska tehnika
To je največja naložba v zgodovini mestne občine, kjer je udeležena sama, saj je vredna 8,6 milijona evrov z DDV (evropski, proračunski in občinski viri). Številčno je bil višjega ranga, 24 milijonov, le projekt izgradnje širokopasovnega omrežja na odmaknjenih območjih leta 2011 - a takrat skupaj za zgornjo Dravsko in Mislinjsko dolino -, ko je v javno-zasebnem partnerstvu družba GVO na območju tako imenovanih belih lis zgradila okoli 1000 kilometrov omrežja.

Tako bosta videti bazenski kompleks in urbani park.
Sašo Bizjak
Tilen Klugler: "Če 400.000 evrov za bazensko tehniko iz državnega proračuna ne bo, jih bomo morali najti sami."
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta