Z otroškimi pripravami na noč čarovnic kažejo, da niso samo divjaki v "ledru"

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
31.10.2018 15:48

Na Ravnah ob Preši dišalo po kostanjih, številni obiskovalci našemljeni v vzdušju privzetega praznika noči čarovnic

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vesna iz Ljubljane navdušena nad nočjo čarovnic predvsem zaradi sina Filipa.
Žana Vertačnik
Že v središču Raven na Koroškem na poti do lokala Preše je dišalo po pečenem kostanju, ob prihodu tja pa se je temu tipičnemu jesenskemu vonju pridružil še pogled na otroke vseh starosti, ki so čakali v vrsti za bučo ali poslikavo obraza. To pa sta bili le dve od delavnic, ki sicer potekajo v okviru tematskega dogajanja na temo noči čarovnic, letošnje leto je to že desetič zapovrstjo. Predsednik Koroškega moto kluba Pankrti Jaka Kotnik pravi, da na tak način vedno pokažejo, da motoristi niso samo neki divjaki v ledru, ampak, da znajo prisluhniti kraju ter otrokom in da z veseljem kaj organizirajo. ''Letos imamo predstavitev juda, delimo majčke, poleg vseh ostalih še tattoo delavnice. Vsako leto se nam priklučijo društva in ostali moto klubi iz okoliša, da vse skupaj nekako povežemo v celoto,'' je še povedal.
Poslikava obraza je bila ena najbolj obleganih delavnic pred lokalom Preša.
Žana Vertačnik

Obiskovalci prišli tudi iz Ljubljane

Tako so med obiskovalci bili tudi tisti, ki dogodek poznajo in so tukaj bili že pred leti, četudi niso nujno iz koroškega konca. ''Drugače prihajam iz Ljubljane, tukaj imam sorodnike, s sinom Filipom pa sem prišla zaradi dogodka. Vsako leto  prihajava, zanimivo je,'' je povedala obiskovalka Vesna. S sinom sta si v našemljena ogledovala ustvarjalno delavnico oblikovanja zanimivih dodatkov v obliki netopirjev in drugih figur, zato smo jo povprašali še, kaj njej osebno pomeni ta privzeti praznik, okoli katerega se venomer pojavljajo dileme ali ga sploh praznovati. ''Halloween meni sicer osebno ne pomeni nič, ampak je to vse bolj zaradi otrok, da je vzdušje in se zabavamo,'' je povedala.

Na Ravnah otroci rezljali buče.
Žana Vertačnik

Noč čarovnic je grozljiva

Korošica Višnja se je na Ravnah poveselila z Mišel, privabila ju je vsebina dogajanja. ''Prišli sva tudi zato, ker je danes tako zelo lep dan in bi bilo doma ostati enostavno škoda,'' še pove. Mišel še z neporisanim obrazom pove, da je prav to tisto, kar ji je najbolj všeč, tako da gre najprej na poslikavo obraza. Ob vprašanju, kaj je na noči čarovnic takšnega, kar privlači mladostnike, je brez pomislekov odvrnila: ''Zato, ker je vse tako grozljivo.''
Kotnik je vesel, da vsako leto pride toliko ljudi in pove, da jih po tolikih letih ljudje že poznajo. Izpostavi še, da jim brez pomoči ostalih društev in posameznikov ne bi uspevalo - tako je denimo hvaležen Preši, kjer so ponovno odstopili prostor, ne pozabi pa še na idejnega vodjo Sebastjana Krejana, brez katerega tega dogodka ne bi bilo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta