(ODZIV) Zmago Sagadin: Dončiću ostane le še to, da individualne sposobnosti vkomponira v ekipni uspeh

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
25.06.2019 12:47

Luka Dončić je sinoči postal novinec leta. Kaj o njegovem uspehu pravita Radovan Trifunović in Zmago Sagadin?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Radovan Trifunović, selektor: "Glede na vse dosežke v Evropi smo vedeli, da je Dončić iz pravega testa. Vseeno pa pred sezono nisem mogel pričakovati, da bo postal novinec leta v NBA. Je pa nagrado zasluženo in pričakovano dobil. To mu mora biti le lepa popotnica za naprej. Marsikdo mu je doslej očital, da ne briljira s fizičnimi predispozicijami in da bo to težava v NBA. In čeprav na prvi pogled ne deluje posebej mišičast, je v resnici zelo močan in hiter na terenu. Predvsem pa izbira prave odločitve, za prave odločitve pa ni treba imeti vsega v nogah, ampak v glavi. Govorim o košarkarskem iq-ju, s katerim na vsaki tekmi napreduje. Podaje, preigravanja, odločitve za met … Vedno se odloča za najboljšo potezo v danem trenutku."

Robert Balen

Sposobnost redkih

Zmago Sagadin, nekdanji trener in selektor, je povedal: "Ko so Dončića pri Dallasu potisnili v prvi plan, je dokazal, da je brez težav sposoben igrati na najvišjem nivoju. Čudim se, kaj so sploh tako dolgo mečkali s tem samoumevnim izborom za novinca leta. Njegova tehnična dominantnost, lucidnost, sposobnost varanja in pregled so izjemni. In še nekaj, kar ima zelo malo igralcev: izjemna prisebnost na malem prostoru. Ko pridejo branilci med visoke centre, pogosto izgubijo glavo, on pa je najboljšega obrambnega igralca lige NBA, 216 centimetrov visokega Rudyja Goberta, na enem kvadratnem metru trikrat 'fintiral' in dosegel koš. Zdaj ostane Dončiću le še to, da individualne sposobnosti vkomponira v ekipni uspeh."

Tit Kos_ir
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta