Projekt Tokio se začenja

Zoran Mijatović
10.07.2021 13:27
Slovenska košarkarska reprezentanca se je po krajšem premoru zbrala na pripravah za olimpijske igre
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
REUTERS

Po zgodovinskem uspehu v Kaunasu in nekaj prostih dneh se je slovenska moška košarkarska reprezentanca zbrala na Bledu oziroma v Radovljici ter začela s pripravami na olimpijske igre. Na uvodnem treningu so sicer še manjkali Luka Dončić, Zoran Dragić, Gregor Hrovat (na dan zbora je podaljšal pogodbo s francoskim Elan Bearnaisom, nekdanjim Pau Orthezom, op.p.) in Mike Tobey - prvi trije se bodo še za vikend priključi reprezentanci, Američan bo prišel v ponedeljek.

Košarkarji, po rokometaših in hokejistih tretja slovenska reprezentanca v moštvenih športih na olimpijskih igrah, bodo na Gorenjskem vadili do srede, v petek zgodaj zjutraj pa bodo iz Benetk poleteli v japonski Fukui. Tam bodo pred prihodom v olimpijsko vas (21. julija) opravili še krajši pripravljalni tabor.

'"Počitek je vsem skupaj dobro del. Fantje so bili po napornih kvalifikacijah čustveno in fizično prazni. Sedaj z velikim veseljem in užitkom začenjamo projekt Tokio. Po krajšem premoru je v dnevu, dveh fante najprej potrebno vrniti v običajen ritem in proces treninga, nato pa nadaljujemo s polno paro naprej. Poleg naše igre trenerski štab že spremlja tudi pripravljalne tekme nasprotnikov in prepričan sem, da bomo vsi skupaj opravili dobro delo," se že veseli slovenski selektor Aleksander Sekulić.

Slovenija bo na svojih prvih olimpijskih igrah igrala v skupini C skupaj z Argentino, Japonsko in Španijo. Moški košarkarski turnir se bo v Tokiu začel 25. julija in bo potekal do 7. avgusta. Slovenska reprezentanca bo 26. julija ob 6.40 po slovenskem času igrala proti Argentini, 29. julija ob isti uri proti Japonski in 1. avgusta ob 10.20 uri še proti Španiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta