1200 evrov globe in 18 kazenskih točk: V Celju pri omejitvi 50 kilometrov na uro vozil s hitrostjo 110

STA, M.R.
08.01.2024 14:39

Celjski policisti so v petek med opravljanjem nadzora hitrosti ob 15.21 uri ustavili voznika osebnega vozila, ki je na glavni cesti v Celju močno prekoračil dovoljeno hitrost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Merjenje hitrosti na cesti
Uroš Modic/AMZS

Kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro je vozil kar 110 kilometrov na uro, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Ob upoštevanju varnostne razlike, ki jo pravilnik o meroslovnih zahtevah za merilnike hitrosti v cestnem prometu pri hitrosti med 100 in 120 kilometrov na uro določa v višini šest kilometrov na uro, je obdolženi vozil s hitrostjo 104 kilometre na uro, kar je najmanj za 54 kilometrov na uro več od dovoljene hitrosti vožnje v naselju, so pojasnili na policijski upravi.

Policisti so zoper voznika na Okrajno sodišče v Celju podali obdolžilni predlog, s predlogom za prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Slovenije. Zagrožena globa za storjeni prekršek je 1200 evrov in izrek stranske sankcije 18 kazenskih točk v cestnem prometu.

Neprilagojena hitrost je še vedno eden najpogostejših vzrokov najhujših prometnih nesreč, zato policija voznike poziva k spoštovanju hitrostnih omejitev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta