60-letnik v Rovinju z gliserjem do smrti povozil 26-letnega Nemca

K. Š.
11.08.2020 12:49

Istrska policija je včeraj pridržala 60-letnega nemškega državljana, ki je med vožnjo z gliserjem ob plaži Škaraba smrtno ranil 26-letnega Nemca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Robert Balen

Huda nesreča se je zgodila včeraj okoli 16. ure, ko je 60-letni moški s plovilom trčil v plavalca. 26-letni Nemec je zaradi poškodb umrl v puljski bolnišnici.
{facebookpost}https://www.facebook.com/vatrogascijvp.rovinjrovigno/posts/1593664440814368{/facebookpost}
Tudi sicer je nevarna vožnja z morskimi plovili razširjen problem. Od prejšnje sobote do danes so na Hrvaškem ustavili 20 voznikov plovil, ki so z glisiranjem manj kot 300 metrov od obale kršili zakonodajo pri otokih Lošinj, Rab in Cres. Oglobili so osem državljanov Italije, štiri Nemčije, tri Avstrije, po dva Slovenije in Ukrajine ter državljana ZDA, piše na spletni strani policijske uprave s sedežem na Reki.
Hrvaška pomorska policija že nekaj dni sicer izvaja okrepljeni nadzor pomorskega prometa zaradi preprečevanja nesreč na morju, posebej ko gre za kopalce in potapljače, ter zaradi krepitve splošne varnosti na morju.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta