Abramov zaradi umora nekdanjega dekleta pred novo sodnico

Gordana Possnig
29.09.2021 06:00
Maja Manček Šporin, ki ji je bil dodeljen kazenski spis Sebastiena Abramova, obtoženega umora nekdanjega dekleta, ne bo sodila v tej zadevi, ker se je seznanila z nedovoljenimi listinami v spisu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kdaj se bo začelo sojenje Sebastienu Abramovu, še ni znano. Foto: Gordana POSSNIG
Gordana Possnig

Na celjskem sodišču se je v primeru sojenja razvpitemu Ljubljančanu Sebastienu Abramovu, ki ga obtožnica bremeni umora svojega nekdanjega dekleta Sare Veber 15. marca 2015 v Pernovem pri Žalcu, zgodilo pričakovano. Predsednica celjskega sodišča Petra Giacomelli je sprejela izločitev sodnice Maje Manček Šporin, kar ji je sodnica predlagala sama. In sicer zato, ker so v kazenskem spisu ostali dokumenti iz sodne preiskave, ki bi jih bili morali izločiti.

Na to situacijo je na predobravnavnem naroku 1. septembra opozoril odvetnik Abramova Mitja Pavčič. Izpostavil je namreč da so v spisu na več mestih še vedno policijski uradni zaznamek in zapisniki policijskega zaslišanja očeta obdolženca Gorazda Colariča, ki je pričal o dogodku in tudi o odnosu med sinom in Saro Veber. Tega, kar je povedal policistom, pa Colarič v sodni preiskavi ni ponovil, saj se je skliceval na pravno dobroto in odklonil pričanje zoper lastnega sina. Sodnica je po odvetnikovem opozorilu izjave Colariča, dane policiji, izločila iz spisa, a je nastal problem, saj se je seznanila z vsebino teh dokumentov. Zaradi tega je predsednici celjskega sodišča predlagala svojo izločitev in ta je predlog sprejela. Primer je zdaj romal v roke sodnici Marjani Topolovec Dolinšek.

Spomnimo, da so celjski kriminalisti sprva primer vodili kot nesrečo, saj je Abramov (tedaj se je pisal še Colarič) trdil, da se mu je puška med čiščenjem sprožila po nesreči. Kasneje, ko je bilo zbranih več dokazov, pa so celjski kriminalisti vložili kazensko ovadbo zaradi umora, konec lanskega leta je tožilstvo vložilo še obtožnico. Tožilstvo Abramovu očita, da je svoje tedanje dekle ustrelil v desni del prsnega koša, zaradi česar je izkrvavela. To je po njihovem storil na zahrbten način, ker naj bi ga bila nameravala zapustiti. Za kaznivo dejanje umora mu preti kazen od 15 do 30 let zapora.

Starše umrle Sare Veber zastopal odvetnik Matjaž Šaloven, ki je že v začetku meseca povedal, da ima pripravljen premoženjskopravni zahtevek zoper obtoženega, a ga bo v spis vložil med postopkom. Kdaj se bo začelo sojenje zoper Abramova, še ni znano, saj se mora sodnica Marjana Topolovec Dolinšek najprej seznaniti z vsebino spisa. Vsekakor pa bo to prednostna zadeva, saj je Abramov zaradi očitanega umora v priporu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta