Britanca, ki je divjal po naših cestah, aretirali v Avstriji

Vesna Lovrec
21.04.2021 15:55
Kar nekaj preglavic je mladi Britanec z divjo vožnjo povzročal naši policiji. Zdaj mu je odklenkalo. Ker so ga ujeli (tudi) pri tihotapljenju tujcev, je moral v pripor.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: PROFIMEDIA
Profimedia

Pri opravljanju nalog varovanja državne meje so ljutomerski policisti v naselju Srednja Bistrica minuli petek okrog 21.30 zaustavili voznika opla s špansko registrsko oznako in ga pozvali, naj izroči dokumente. Voznik tega ni hotel storiti, zapeljal je vzvratno in namerno trčil v sprednji del policijskega vozila ter odpeljal s kraja. Vozil je proti Črenšovcem in nato proti avtocesti. Policisti so zapeljali za njim, on pa jih je oviral tako, da se je z avtom nenadoma večkrat ustavil, zapeljal vzvratno in se zaletaval v policijski avtomobil, ki mu je sledil. Trčil ni le v eno vozilo, ampak v dva policijska avtomobila. Policisti so ga pričeli ustavljati prisilno, s stingerjem. Divjak je prvega v naselju Beltinci obvozil, drugega pa pri uvozu na avtocesto Gančani prevozil in peljal naprej. V krožišču pred uvozom na avtocesto proti Mariboru avtomobil zaradi predrtih pnevmatik ni bil več vozen. Kršitelj je izstopil in pred policisti pobegnil v neznano smer. Policisti ga niso izsledili, so pa pri kontroli vozila odkrili petčlansko družino iz Iraka, ki je v Slovenijo nezakonito vstopila iz Hrvaške. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je pobegli voznik 21-letni državljan Velike Britanije. O dogodku so obvestili tuje varnostne organe in to je obrodilo sadove že naslednji dan. Divjega voznika so namreč prijeli v Avstriji in ga predali naši policiji. Sledili sta kazenska ovadba in privedba pred preiskovalnega sodnika in ta je zoper 21-letnika odredil pripor. Ljutomerski policisti so tujca ovadili zaradi prepovedanega prehajanja meje ali državnega ozemlja in preprečitve uradnega dejanja oziroma maščevanja uradni osebi.

Tiskovna predstavnica murskosoboške policijske uprave Suzana Rauš je poudarila, da so 21-letnika letos obravnavali tudi gornjeradgonski policisti. Prvega aprila so ga zaustavljali na podoben način, a ukazov policije ni upošteval. S pospešeno vožnjo je po avtocesti zdirjal proti Murski Soboti, tam je povzročil prometno nesrečo in peš pobegnil s kraja. Policisti so ga izsledili in proti njemu izvedli postopek zaradi več prometnih prekrškov. A to še ni vse. Tega osumljenca so imeli že lani v obravnavi tudi celjski policisti. Ustavljali so ga zaradi divjanja v prometu, a jih ni upošteval in je agresivno vožnjo nadaljeval. Tudi takrat se je zaletaval v policijski avto, nato pa peš pobegnil s kraja. Policisti so ga ustavili na območju PU Maribor in ga kazensko ovadili zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta