Celjsko sodišče: Abramov išče odvetnika

Gordana Possnig Gordana Possnig
07.03.2022 20:17
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sebastien Abramov je obtožen, da je Saro Veber umoril na zahrbten način.
Gordana Possnig

Na celjskem sodišču bi se moralo jutri začeti sojenje Ljubljančanu Sebastienu Abramovu, ki ga obtožnica bremeni zahrbtnega umora Sare Veber 15. marca 2015 v stanovanjski hiši njenih staršev na Pernovem pri Žalcu. A je sodišče moralo zadevo preklicati, ker je obdolženec tik pred zdajci preklical pooblastilo svojemu odvetniku Mitji Pavčiču. Sodišče pa pooblastila za njegovega novega odvetnika še ni prejelo.

Sprva so celjski kriminalisti dogodek, povezan z omenjenim zahrbtnim umorom, preiskovali kot nesrečno naključje, saj je Abramov (tedaj se je pisal Colarič) trdil, da je bila nesreča in da se mu je polavtomatska puška sprožila, medtem ko jo je čistil. Kasneje, ko je bilo zbranih več dokazov, so celjski kriminalisti vložili zoper njega kazensko ovadbo zaradi umora, konec leta 2020 pa je tožilstvo zoper njega vložilo tudi obtožnico. Predobravnavni narok so opravili septembra lani, tedaj je obdolženec krivdo zanikal.

Ljubljančan je slovenski javnosti znan zaradi goljufije z odrezano roko. Zato je bil lani na ljubljanskem sodišču pravnomočno obsojen na dve leti in šest mesecev zapora. Zaradi goljufije na račun staršev Sare Veber pa je bil pravnomočno obsojen na leto dni zapora. (gp)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta