Družinska tragedija: Domnevni morilec kmalu pred sodnike

14.10.2021 07:00
Za umor matere in poskus umora očeta sredi marca letos Gregorju Ducmanu grozi najmanj 15 let zapora
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Zalogu pri Šempetru je sin v stanovanjski hiši umoril mater in huje poškodoval očeta. Foto: Gordana POSSNIG
Gordana Possnig

Sedem mesecev po družinski tragediji, ki je na deževno nedeljo, 14. marca, pretresla Slovenijo, je obtožnica za umor matere Damjane na zahrbten ali grozovit način in poskus umora očeta Branka, vložena zoper njunega 36-letnega sina Gregorja Ducmana, pravnomočna. Izvenoobravnavni senat celjskega sodišča je namreč zavrnil ugovor obrambe zoper obtožnico, ki jo je spisala državna tožilka Marija Sladić. Sodnica Alenka Jazbinšek Žgank je predobravnavni narok za Ducmana, ki je od prijetja v bližini stanovanjske hiše v Zalogu pri Šempetru v priporu zaradi ponovitvene nevarnosti, razpisala za sredo, 27. oktobra. Grozi mu vsaj 15 let zapora.

Družinska tragedija v družini Ducman bo epilog torej dobila na celjskem sodišču. Zločin, za katerega se bo zdaj zagovarjal Gregor Ducman, se je zgodil v spalnici stanovanjske hiše staršev v Zalogu pri Šempetru okoli pol šeste ure ure zjutraj. Ducman je tedaj najprej z nožem do smrti zabodel svojo mater - med spanjem ji je prerezal vrat - ter stregel tudi po življenju očeta in ga hudo poškodoval.

A očetu se je kljub devetim vbodnim ranam uspelo rešiti in se priplaziti po pomoč k sosednji hiši, od koder so nato poklicali reševalce in policijo. Reševalci ženski niso več mogli pomagati, huje ranjenega moškega so odpeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico. Osumljenca za zločin pa so policisti prijeli v bližini hiše. Aretaciji se ni upiral, v trenutku te je bil priseben.

Obtoženec se je v preteklosti že zdravil zaradi drog v eni od komun v Indiji, od koder se je nazadnje vrnil dobro leto leto dni pred zločinom. Domov se je vrnil le dan pred dogodkom, zadnje mesece pred dogodkom pa je preživel v Celju kot brezdomec. Mama naj bi ga bila šla večkrat iskat, vendar naj se ne bi želel vrniti domov. A usodno soboto se je le odločil, da gre k staršem v Zalog pri Šempetru. Kaj mu je šinilo v glavo, da se je ponoči odločil pokončati svoje starše, še vedno ni znano, policistom pa naj bi bil ob zaslišanju dejal, da ga je obsedel hudič in da naj bi bil iz mame izganjal demone. Policisti so ga v preteklosti že obravnavali, a nikoli zaradi nasilja, ampak zaradi drog ter prekrškov s področja javnega reda in miru ter cestnega prometa. Na njegovem facebook in instagram profilu pa je bilo po tragediji mogoče zaslediti, da je pod vzdevkom Gyan Puri oglaševal, da odstranjuje slabe energije, demone in ščiti pred vsemi vrstami negativnih vplivov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta