Dvanajstkrat jo je zabodel, poskus umora pa zanikal. Novinarjem je kasneje izjavil, da mu je za dogodek žal

Ali priznate krivdo po obtožnici?" je sodnik vprašal 25-letnega Hristijana Bozova iz Postojne. "Ne," je kratko odgovoril obtoženi, ki mu tožilstvo očita, da je oktobra lani v Postojni poskušal umoriti 22-letno Vanjo Z.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hristijan Bozov je priprt v koprskem zaporu.
Tomaž Primožič/fpa

Pet mesecev in pol po krvavem napadu na 22-letno Postojnčanko Vanjo Z. sta pravosodna policista iz koprskega zapora ta teden pred koprskega okrožnega sodnika Matevža Grosa pripeljala obtoženega za napad. Skoraj 25-letni Hristijan Bozov je imel v sodni dvorani ves čas vklenjene noge, paznika pa sta ga na hodniku spremljala celo na stranišče.

Napad zaradi zavrnitve

Pred dvorano je nekaj besed spregovoril le z odvetnico Sanjo Sega iz odvetniške pisarne Čeferin, ki ga je že doslej zastopala in ga bo branila tudi na sojenju, podobno redkobeseden je bil v dvorani. Potrdil je svoje osebne podatke, pozorno poslušal navedbe tožilke Vesne Medica, ki je na kratko predstavila obtožbo, in na vprašanje, ali prizna očitke, odgovoril, da ne. Na sodišču so pričakovali tudi Vanjo Z. z odvetnikom, vendar ju ni bilo. Sta pa oba prejela vabili.

Bozov v priporu čaka sojenje za poskus umora, ki se je zgodil 11. oktobra lani. Takrat naj bi se bil po telefonu dogovoril za srečanje z nekdanjo sodelavko, s katero naj bi bil obseden, in jo sredi Postojne napadel ter najmanj dvanajstkrat zabodel z nožem. "Življenje ji je poskušal vzeti iz nizkotnih nagibov, zaradi ljubosumja in brezobzirnega maščevanja, da bi ji povzročil večje zlo od zla, ki ga je ona povzročila njemu, ko ga je zavrnila," je tožilka prebrala navedbe iz obtožnice.

Zadel jo je celo v srce

V njej še piše, da jo je z nožem zabodel najmanj dvanajstkrat, da jo je zadel v desno stegno, desni del prsnega koša, vratu in obraza ter ji pri tem prebodel pljučno krilo, jetra in zadel celo srce. Postojnčanka je začela kričati, kar so slišali bližnji stanovalci, zaradi česar je Bozov zbežal in jo pustil ranjeno ležati. Napadena je zaradi številnih ran izgubila veliko krvi in padla v šok, življenje so ji rešili zdravstveni reševalci in zdravniki, zato je napad Bozova k sreči ostal le pri poskusu. Tožilstvo mu očita poskus umora, za kar mu grozi najmanj 15-letna zaporna kazen.

Tožilka je sodniku predlagala, naj obtožencu sodi senat, odvetnica pa bi se zadovoljila s sojenjem samega sodnika. V primeru, ko ena ali druga stran predlaga senatno sojenje, sodišče potem za sojenje sestavi senat. V primeru poskusa umora ali umora je to petčlanski senat, v katerem so dva poklicna sodnika in trije laični porotniki. Na sojenju bodo zaslišali kar 16 prič, odvetnica pa vztraja, da vse zaslišijo v živo. Sojenje naj bi se začelo 21. aprila, ko naj bi se zagovarjal obtoženi, pričala pa naj bi tudi napadena.

V makedonski Strumici rojenega Postojnčana so pazniki nato odpeljali znova za zapahe koprskega zapora, tik preden je vstopil v kombi, pa je na vprašanje novinarjev, ali mu je žal za dejanje, odgovoril, da mu je.

Po informacijah, ki jih je javno potrdila tudi žrtev, naj bi bil Bozov dalj časa pred napadom zalezoval 22-letno Postojnčanko, se ji vsiljeval, in to kljub temu, da je on poročen in da je njegova žena pričakovala otroka, poročena pa je tudi Vanja Z. Zaradi njegovega vsiljevanja naj bi bila napadena celo pustila službo v podjetju, kjer sta delala oba, ko je tudi Bozov zapustil podjetje, pa se je vrnila. Tistega krvavega oktobrskega ponedeljka se je ravno vrnila iz nočne izmene.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta