(FOTO in VIDEO) 27-letni Matej Periš še vedno pogrešan. Je moški, ki teče po beograjskih ulicah, res on?

A.L.
04.01.2022 08:19

V Beogradu še vedno poteka intenzivna iskalna akcija za 27-letnim Splitčanom Matejem Perišem. Spomnimo, noč na 31. december je skupaj s prijatelji preživljal v Beogradu, nazadnje so ga videli okoli 2.30 v nočnem klubu Gotik. V Beograd je prišel tudi oče pogrešanega Nenad Periš, ki se na vse pretege trudi najti sina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Prijatelji pogrešanega so povedali, da so v klub prišli po večerji v eni od beograjskih restavracij. V nekem trenutku so ugotovili, da njihovega prijatelja ni nikjer, zato so ga začeli iskati. V garderobi je še vedno visela njegova jakna, njegov telefon pa je bil nedosegljiv. Mateja niso našli, odpravili so se spati, ker se zjutraj še vedno ni oglasil, so obvestili policijo.

V dneh po izginotju v javnost prihaja vedno več informacij, Periša naj bi videli tudi na več posnetkih nadzornih kamer. A kaj točno se je z njim zgodilo, do zdaj še ni znano. Že včeraj smo poročali, da je policija pregledala posnetke nadzornih kamer pred nočnim klubom in na enem od njih opazila pogrešanega, kako brez jakne odhaja iz Gotika. Že pred tem so krožile neuradne informacije, da naj bi Periš želel na stranišče, a se je zaradi velike gneče v klubu odločil to opraviti ob reki. Obstaja možnost, da je medtem padel v reko, je neznani vir povedal za srbski Kurir.

Popoldne so hrvaški mediji pisali o novih posnetkih. Na prvem naj bi Matej Periš tekel po cesti in po beograjskih ulicah, v nekem trenutku je skušal vstopiti v taksi, a mu taksist ni odprl vrat in ga ni sprejel. Na drugem pa je nato nekdo plaval v reki Savi. Oče pogrešanega 27-letnika je prepričan, da je na prvem posnetku njegov sin, policija tega do zdaj ni potrdila.

Hrvaški portal Index piše, da dvom o tem, da je na prvem posnetku Periš, vzbuja obutev. Matej Periš naj bi imel ob izginotju obute črne superge, kar sicer ni uradna informacija policije, moški na posnetku pa po ulicah teče v beli obutvi.

Neskladje se pojavi tudi pri času. Posnetek neznanca, ki teče, je nastal okoli 1.45 zjutraj, kar pomeni, da bi pogrešani klub moral zapustiti prej, kot je znano do zdaj. Prijatelji so namreč povedali, da se je sled za njim izgubila okoli 2.30.

Nenad Periš je pokomentiral tudi posnetek osebe, ki plava v reki. "Sploh ne verjamem, da je ta posnetek nastal v zadnji noči pred silvestrovim," je povedal. Pravi, da je imela reka Sava takrat 5 stopinj Celzija. "Sam sem vaterpolist, vse življenje sem v vodi in ni nobene možnosti, da bi tako plaval pri temperaturi pet stopinj Celzija, tudi v potapljaški obleki ne, kaj šele brez nje," je dejal za hrvaški portal Index. 

Iskalna akcija se danes nadaljuje že peti dan, potapljači preiskujejo reko Savo na mestu, kjer sumijo, da je vanjo šel tudi Matej Periš. Pod drobnogledom je tudi območje s posnetka, kjer so pogrešanega nazadnje videli.

[UŽIVO IZ BEOGRADA] Nastavlja se potraga za Matejem Perišem: Ronioci pretražuju Savu

[UŽIVO IZ BEOGRADA] Nastavlja se potraga za Matejem Perišem: Ronioci pretražuju Savu  Reporter: Vilim Cvok Snimatelj: Borna Škof

Objavil/a 24sata dne Torek, 04. januar 2022
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta