(FOTO in VIDEO) Poglejte posnetek nesreče: V predoru Trojane trčilo pet vozil, povzročitelja sta bila dva

M.R.
29.05.2024 07:17

Malo po 5.30 je na štajerski avtocesti v predoru Trojane v smeri Ljubljane trčilo kar pet vozil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posledice nesreče v predoru Trojane na štajerski avtocesti 
X/Promet.si

Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, saj je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v dve osebni vozili, ki sta se pred njim ustavljali zaradi gneče, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. 

Za njim je pripeljal še četrti voznik, ki prav tako zaradi neprilagojene hitrosti ni mogel ustaviti in je trčil v eno od treh vozil, nato pa ga je odbilo na desni pas, kjer je trčil še v steno predora. Vanj je trčil še voznik vozila s prikolico, ki trčenja ni mogel preprečiti, so ugotovili policisti in dvema povzročiteljema izdala plačilni nalog. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Z Družbe za avtoceste so nam poslali tudi posnetek trčenja v predoru, ob tem pa zapisali, da je bila cesta od 5.40 do 6.30 v predoru popolnoma zaprta, nato pa je bil še približno eno uro zaprt vozni pas v predoru. Posledično so nastajali daljši zastoji na avtocesti, pa tudi na vzporedni regionalni cesti. 

Na Darsu voznike opozarjajo, naj upoštevajo predpisano varnostno razdaljo, kar je v predorih še posebej pomembno. Prav premajhna varnostna razdalja je med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč na slovenskih cestah. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta