(VIDEO) Poglejte posnetek nesreče v predoru Ločica, zaradi katere je bila zaprta štajerska avtocesta

M.R.
28.03.2024 13:41

Pridobili smo posnetek nesreče, ki se je včeraj okoli poldneva zgodila v predoru Ločica na štajerski avtocesti v smeri Ljubljane. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, udeleženi so bili še trije tovornjaki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nesreča v predoru Ločica na štajerski avtocesti
Dars

Že včeraj smo poročali, da je nesrečo v predoru Ločica povzročila voznica osebnega vozila, ki je v predoru nenadoma ustavila. Policisti so jo zaradi tega tudi oglobili. 

Voznik tovornjaka je trčil v njeno vozilo, potem pa sta trčili še dve tovorni vozili. Prvi tovornjakar se je sicer pravilno ustavil, šofer za njim pa je zaradi prekratke varnostne razdalje povzročil novo nesrečo. Tudi ta kršitelj je bil oglobljen, so sporočili s celjske policijske uprave. Cesta je bila približno dve uri na odseku med Vranskim in Blagovico popolnoma zaprta.

Na štajerski avtocesti v predoru nenadno zavrla voznica, vanjo trčil tovornjak, za njim se je zgodila še ena nesreča

Posnetek nesreče nam je posredovala Družba za avtoceste (Dars). Ob tem so njeni predstavniki opozorili, da premajhna varnostna razdalja sodi poleg prehitre vožnje med zelo pogoste vzroke prometnih nesreč. Za voznike tovornih vozil, ki morajo v predorih vedno voziti le po voznem pasu, so v daljših tunelih ob robovih namestili posebne led smernike modre barve. Ti jim pomagajo pri upoštevanju predpisane varnostne razdalje, ki mora biti na slovenskih avtocestah in hitrih cestah najmanj 100 metrov.

Izjema je enocevni slovensko-avstrijski predor Karavanke, v katerem poteka promet dvosmerno, zaradi česar je s prometnim znakom določena minimalna varnostna razdalja za tovorna vozila najmanj 150 metrov. Tovorno vozilo mora predpisano varnostno razdaljo v predoru zagotoviti tako do tovornjaka kot tudi do osebnega vozila, motornega kolesa ali avtobusa pred njim. "Na varnostno razdaljo so vozniki žal premalo pozorni," so še zapisali na Darsu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta