(FOTO in VIDEO) Velenje: Moški po opozorilnem strelu uspel prijeti policistko in jo z nožem poškodovati po glavi

A.L., G.P.
11.11.2020 13:12
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V Velenju so odjeknili streli, na prizorišču pri Hotelu Paka v bližini Titovega trga je bila tudi nujna medicinska pomoč.  Kot smo uspeli izvedeti, sta poškodovana policistka in občan. Središče dogajanja je bilo med tamkajšnjo galerijo, kulturnim domom in Titovim trgom.

Gordana Possnig
Streljanje v Velenju

Danes okoli 12.00 so v središču Velenja odjeknili streli. Po prvih podatkih so bile v streljanju ranjene osebe, med njimi naj bi bila po neuradnih podatkih policistka. Preverili smo informacije o dogodku na Policijski postaji Velenje, kjer so streljanje potrdili, drugih podatkov pa še niso razkrili. Več informacij sledi...

Objavil/a VTV Studio dne Sreda, 11. november 2020

Celjski policisti so kasneje sporočili, da je okoli poldneva neznani moški v centru Velenja razgrajal in razbijal ter grozil s samomorom. Ko ga je patrulja izsledila, je policiste napadel z nožem, zato so policisti izstreli opozorilni strel, nakar je osumljenec pobegnil. Ko so ga policisti dohiteli, jih je znova napadel z nožem, zato so uporabili električni paralizator, vendar je osumljenec kljub temu uspel prijeti policistko in jo z nožem poškodoval po glavi,  pri čemer so policisti zoper njega uporabili strelno orožje.

Gordana Possnig
Gordana Possnig

Zaradi poškodb so policistko in kršitelja z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Ogled kraja dogodka pravkar poteka, o dogajanju so obvestili preiskovalnega sodnika, državnega tožilca in specializirano državno tožilstvo. Dogodek bo preverila tudi komisija, ki jo bo imenoval v. d. generalnega direktorja policije.

Gordana Possnig
Gordana Possnig

Ena izmed zaposlenih v bližnjih pisarnah je dejala, da je slišala strela, nato pa zvoke siren reševalnih vozil. Na kraju dogodka so tudi forenziki, prišel je tudi Milan Vogrinec, vodja Oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Celje.

Gordana Possnig
Gordana Possnig
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta