(FOTO in VIDEO) Že tretji dan iščejo pogrešano Danko: Na območje izginotja pripeljali bager, se je mati vedla nenavadno?

M.R., Va
28.03.2024 10:12

V Srbiji že tretji dan iščejo pogrešano še ne dve leti staro Danko Ilić, ki je izginila v torek okoli 13.45 z dvorišča družinskega vikenda v naselju pri Boru. Pripeljali so bager, mediji pa poročajo tudi o čudnih okoliščinah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iskanje na terenu pogrešane dveletne deklice pri naselju Bor v Srbiji so ustavili.
Instagram/MUP Srbije

Intenzivna iskalna akcija na območju ni prinesla rezultatov, srbsko ministrstvo za notranje zadeve pa je sporočilo, da vsi rezultati preiskave kažejo, da se pogrešana deklica ne nahaja na območju Banjskega Polja in Brestovačke Banje. Zato so včeraj popoldne tudi ustavili akcijo iskanja na terenu, ki je trajala 27 ur.

Danka Ilić.
Mup Srbije

Danes so pred družinski vikend pogrešane deklice pripeljali bager, prisotni pa so tudi gasilci in policija. Z bagrom naj bi očistili dostop do hiše, saj naj bi bila okolica polna drevja in grmovja. Pri tem pa iščejo morebitne materialne sledi. Pripadniki notranjega ministrstva danes zopet pregledujejo jaške in luknje v naselju Banjsko Polje. 

Srbski časnik Kurir danes navaja izjavo svojega vira, ki ni imenovan, govori pa o sumu, da se je mati pogrešane vedla nenavadno. "Ta trenutek je vse čudno, verjetno sumijo na karkoli. Še posebej, ker se je dekličina mati vedla nenavadno, ko se je vse skupaj zgodilo. Ko so poklicali policijo, je povedala, da je odšla v hišo po vodo za drugega otroka, trdila je, da se je obrnila za dve minuti in da deklice ni bilo več. A ko je prišla policija v hišo, naj bi bila ta zaklenjena. To je na neki način vzbudilo sum, še posebej, ker je bilo znano, da na vikendu že dolgo ni nihče bival, saj niti za to ni primeren," je povedal vir Kurirja. 

Policija naj bi dobila tudi neke nove informacije, ki pa jih javnosti za zdaj ne razkriva. Preverjati je začela vse, ki so se v času dekličinega izginotja gibali v okolici družinske hiše. Srbski mediji poročajo, da so policisti v bližini vikenda postavili tudi svoje šotore. 

Materi pogrešane deklice Ivani Ilić so policisti v okviru širše preiskave včeraj odvzeli mobilni telefon in ga poslali na forenzično preiskavo, poroča časnik Blic, ki dodaja, da bodo preverjali vse družinske kontakte. Podatki v telefonu bi namreč lahko razkrili nove podrobnosti ali osebe, pomembne za ta primer. Pri tem Blic navaja, da dejstvo, da je bil materi odvzet telefon, pa tudi to, da je bila včeraj družina zaslišana na policiji, ne kaže na to, da bi bil kdorkoli osumljenec katerega koli dejanja. 

Policija je v dneh in tednih po izginotju večkrat prečesala širše območje, da bi našla kakšno sled za izginulo deklico. Do zdaj je bilo vse brez uspeha.   
Instagram/MUP Srbije

Blic izpostavlja tudi izjave sosedov. "Ko je oče izvedel, da je njegova hči pogrešana, je nenehno jokal, ko je hodil po gozdu in jo klical. Zelo žalostni prizori, ki ti zlomijo srce. Vsi si želimo, da bi našli Danko," je povedal vznemirjeni sosed. Drugi pa je dejal, da je bila Danka lepa kot angel in da je nedavno shodila. 

Instagram/MUP Srbije

Upanje, da bodo Danko našli, ohranja tudi njena družina. "Upanje nas ne zapušča. Vse to je težko za nas," je povedala teta pogrešane Jovana Dragomirović, ki je na družbenih omrežjih v torek prva objavila sporočilo o izginotju deklice. 

Instagram/MUP Srbije

Medtem so prijeli tri osebe iz okolice Hadžićev v sarajevskem kantonu, ki so trdile, da imajo informacije o pogrešani deklici, in za to terjale 50.000 bosanskih mark. Pred policijo so se prijeti nato branili, češ da so se samo šalili. 

Lokalni prebivalci zdaj sumijo, da je bila deklica ugrabljena, še posebej pa jih skrbi sporočilo notranjega ministrstva, da deklice ni več na domačem območju. Ženska iz Banjskega Polja Jasmina Stojadinović ima na hiši nameščeno nadzorno kamero, ki je snemala ulico v času izginotja Danke. Za Blic je povedala, da se ji na posnetku ena zadeva zdi sumljiva. "Ob 13.10 se je mati z otroki pripeljala mimo moje hiše, samo pet minut pozneje je iz nasprotne smeri pripeljal punto z registrsko oznako Kragujevca. Nekaj minut zatem se je peljal še Dankin oče, nato pa še policija," je pojasnila. Nenavadno se ji zdi, da je v njihovem kraju vozil avtomobil s tablicami Kragujevca in to le nekaj minut za materjo pogrešane. 

Časnik Kurir sicer piše, da je moški, ki je z avtomobilom peljal mimo v času izginotja deklice, sosed in da je vozil pod vplivom alkohola. 

Instagram/MUP Srbije
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta