(FOTO) Na nasprotno vozišče padel potnik: V nesreči na gorenjski avtocesti življenje izgubila državljana Srbije

Gr.G.
01.07.2022 06:44

Promet v smeri Ljubljane poteka po voznem pasu. Avtocesta v smeri predora Karavanke je odprta v celoti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gars Kranj

S PU Kranj so ob dveh ponoči sporočili, da je zaradi prometne nesreče v obe smeri zaprta gorenjska avtocesta med priključkoma Brnik in Kranj vzhod ter da bo ogled nesreče trajal dalj časa. Voznikom so svetovali, naj spremljajo prometne informacije. Ob 7. uri je bila avtocesta v obe smeri še zmeraj zaprta, promet so preusmerili na glavno cesto Brnik-Kranj vzhod, kjer so in še nastajajo zastoji.

Gars Kranj

V smeri LJ je bila zjutraj kolona vozil dolga okoli 7 kilometrov, kolona je pred Kranj Zahodom. V smeri Karavank pa je bil zastoj nekoliko krajši. Zastoji so še zmeraj na vzporednih obvoznih cestah, sporočajo policisti in opozarjajo, da je ob zastoju in ob nesrečah na avtocesti potrebno ustvariti reševalni pas.

Razlog za zaporo avtoceste je bila prometna nesreča s smrtnim izidom. Policisti so sporočili, da sta umrla dva človeka iz enega osebnega avtomobila, ki se je prevračal. Okoli 9. ure se je promet v smeri Ljubljane sprostil in poteka po voznem pasu avtoceste, prehitevalni pa je zaprt zaradi sanacije močno poškodovane ograje, ki ločuje smerni vozišči. Avtocesta v smeri predora Karavanke je odprta v celoti.

Gars Kranj

V prometni nesreči sta bili udeleženi dve vozili. Eno v smeri Ljubljane, drugo v smeri Karavank. Vozili nista trčili. Voznica, ki je s potnikom v avtomobilu vozila v smeri Ljubljane, je na avtocestnem odseku Kranj vzhod-Brnik silovito trčila v ograjo, ki ločuje smerni vozišči. Avtomobil se je od tem prevrnil, iz njega pa je na nasprotno smerno vozišče (avtocesta smer Karavanke) padel potnik. Vanj je trčila voznica, ki je pravilno vozila v smeri Karavank. Okoliščine kažejo, da pokojni potnik ni uporabljal varnostnega pasu. Oba udeleženca iz prvega avtomobila sta na kraju umrla. Gre za odrasla državljana Srbije.

Gars Kranj
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta