(FOTO) Na podravski in pomurski avtocesti policisti s Provido izmerili visoki prekoračitvi hitrosti

Gr.G.
22.03.2021 14:17
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ppp Maribor

Mariborski prometni policisti so na podravski in pomurski avtocesti med nadzorom cestnega prometa z video-nadzornim sistemom Provida 2000 ustavili voznika, ki sta največjo dovoljeno hitrost prekoračila za 80 oziroma 87 kilometrov na uro, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Na avtocesti A4 med Slivnico in Gruškovjem, kjer je hitrost omejena na 130 km/h, so policisti okoli 8.40 ugotovili, da je 44-letni voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes Benz, vozil s povprečno hitrostjo 210 km/h. To je za kar 80 km/h več od največje dovoljene hitrosti vožnje na avtocesti. Predpisana globa za prekršek je 1.200 evrov in devet kazenskih točk. Slovenski državljan s prebivališčem v Avstriji je polovični znesek plačal takoj na kraju prekrška.

Prehiter voznik na avtocesti A5.
Ppp Maribor

Istega dne okoli 13.30 pa so na avtocesti med Pernico in Cerkvenjakom, kjer je hitrost omejena na 110 kilometrov na uro, ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Murske Sobote. Ta je vozil s povprečno hitrostjo 197 kilometrov na uro in največjo največjo dovoljeno hitrost tako prekoračil za 87 kilometrov na uro. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta