(FOTO) Neznanec v pročelje vrgel balone s črno barvo, z ministrstva sporočajo: Uslužbence je strah hoditi v službo

M.R.
04.12.2020 10:32
Policija obravnava poškodovanje fasade na stavbi ministrstva za kulturo. Z ministrstva trdijo, da je bilo povzročene za več tisoč evrov škode.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poškodovana fasada ministrstva za kulturo
Twitter/ministrstvo Za Kulturo

Ministrstvo za kulturo je na Twitterju objavilo štiri fotografije poslopja ministrstva. Ob fotografijah je zapisalo, da so ponoči neznanci davkoplačevalcem povzročili več tisoč evrov škode s popolnim uničenjem fasade. "Eden izmed vrste napadov na ministrstvo in uslužbence, ki si sledijo iz tedna v teden," so še zapisali. 

Twitter/ministrstvo Za Kulturo

Policija je pojasnila, da je za sedaj še neznani storilec ponoči poškodoval fasado ministrstva z baloni, napolnjenimi s črno barvo, ki jih je vrgel v fasado. Po prvi oceni je povzročil za okoli 2500 evrov škode, pojasnjujejo na ljubljanski policijski upravi. Policisti preiskavo nadaljujejo. 

V sporočilu za javnost je ministrstvo zapisalo, da gre za "nov primer nedopustnega vandalizma in uničevanja javne infrastrukture, ki je odraz nekega širšega stanja v naši državi". Dodajajo, da so uslužbenci ministrstva pod velikim pritiskom in da jih je strah hoditi v službo. Hkrati so pozvali policijo, naj čimprej izsledi vse drznejše storilce, "preden se ne zgodi še kaj hujšega".

Črna barva na oknih ministrstva
Twitter/ministrstvo Za Kulturo
Twitter/ministrstvo Za Kulturo
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta