(FOTO) Po štajerski avtocesti divjal skoraj 250 kilometrov na uro, ogrožal sebe in vse druge

M.R.
25.03.2020 15:36

Danes ponoči so policisti specializirane enote za nadzor prometa na avtocesti Maribor-Ljubljana pri počivališču Polskava posneli voznika, ki je vozil kar 248 kilometrov na uro.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posnetek prehitrega voznika na štajerski avtocesti pri počivališču Polskava.
Policija

Policisti ga niso ustavili, bo pa kazen dobil po pošti, so danes zapisali na svoji spletni strani. 
Ob tem policija poudarja, da je "brezvestnež" ogrožal lastno varnost, varnost drugih udeležencev v prometu in tudi pripadnikov interventnih služb. 
Policisti zato opozarjajo voznike, naj bodo previdni. "V teh dneh namreč lahko vsako nespametno ravnanje na cestah po nepotrebnem ogrozi tako življenja prometnih udeležencev kot tudi dodatno obremeni interventne službe, še posebej izjemno preobremenjen zdravstveni sistem in medicinsko osebje," so zapisali. 
Pretekli teden je v Sloveniji sicer minil brez smrtnih nesreč. Je pa bilo pet nesreč s hudimi telesnimi poškodbami. Huje sta bila poškodovana dva mopedista ter po en motorist, kolesar in uporabnik rolerjev. Zabeležili so še 42 nesreč z lažjimi poškodbami in 103, ki so se končale le z materialno škodo. 
Sicer je na cestah v Sloveniji letos umrlo 14 ljudi, pri čemer policija poudarja, da med desetimi vozniki osebnih vozil, ki so umrli na cestah, kar osem ni bilo pripetih z varnostnim pasom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta