(FOTO) Podrobnosti streljanja na šoli: 14-letnik v garderobi s strelom poškodoval 13-letnika. Od kod izvira pištola?

ČK, A.L.
26.04.2022 14:22

Zgodilo se je ob koncu telovadbe, v garderobi. V času, ko so policisti pištolo zasegli, je bilo v nabojniku še deset nabojev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Policisti Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto so v torek štiri minute čez pol enajsto na številko 113 prejeli klic iz Osnovne šole Žužemberk, da je bil v prostorih šole sprožen strel. V dogodku je bila ena oseba lažje poškodovana.  Kriminalisti sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave in policisti opravljajo ogled kraja in zbirajo obvestila. 

Ravnateljica OŠ Žužemberk Mija Penca Vehovec je za N1 pojasnila, da se je streljanje zgodilo ob koncu telovadbe, v garderobi. 

"Orožje ni igrača in ne bi smelo biti v rokah mladoletnikov"

Dragana Stanković/dnevnik

Kot je v izjavi za medije pojasnil Robert Perc s Policijske uprave Novo mesto, je po pprvih zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda 14-letnik v šolo prinesel pištolo. V družbi več učencev je nekaj po 10. uri v garderobi prišlo do sprožitve strela v tla, drobci krogle pa so oplazili nogo 13-letnega učenca v skupini. Odpeljali so ga na novomeško urgenco, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan. V času, ko so policisti pištolo zasegli, je bilo v nabojniku še deset nabojev. 

Po prvih ugotovitvah gre za pištolo hrvaške izdelave kalibra 9 milimetrov, ki je pripadala pokojnemu sorodniku. Po Perčevih besedah naj bi jo hranili v stari, nenaseljeni hiši, v omari, ki očitno ni bila primerna za hrambo orožja. Policisti so hišo zapečatili in nadaljujejo ugotavljanje odgovornosti polnoletnih oseb. "Orožje ni igrača in ne bi smelo biti v rokah mladoletnikov," je še poudaril Perc.

Perc je izpostavil in pohvalil prisebno ravnanje uslužbencev Osnovne šole Žužemberk, ki so takoj po dogodku zavarovali pištolo, poskrbeli za varnost pretresenih učencev in obvestili starše. V aktivnosti so se poleg kriminalistov in policistov vključili tudi šolski svetovalni delavci in psihologi.

Dragana Stanković/dnevnik

O dogodku sta bila obveščena tudi dežurna preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec. Ogled kraja je opravila komisija sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto. Kriminalisti vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Drugih okoliščin zaradi interesov predkazenskega postopka in udeleženih otrok in mladoletnikov na policiji ne morejo posredovati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta