(FOTO) Podrobnosti tragedije na Soči: Med kopanjem je vodostaj reke nenadoma narasel, tok pa je otroka začel odnašati

ČK
29.07.2020 13:07

Policijska uprava Nova Gorica je posredovala podrobnosti včerajšnje tragedije na Soči, v kateri je življenje izgubil mlad kopalec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Območje nesreče
PU Nova Gorica

V torek ob 16.36 je bil OKC Policijske uprave Nova Gorica obveščen, da je pri Kajak centru v Solkanu reka Soča odnesla otroka v smeri proti državni meji z Italijo. Ker otrok ni bil najden, je stekla reševalna akcija.
Pri Soči v Solkanu v območju kopalnih voda pri Kajak centru se je kopala družina petih oseb, med katerimi so bili trije otroci. Družina se je kopala nad starim jezom, kjer je voda dokaj mirna, brez brzic, vendar tekoča. Med kopanjem je vodostaj reke Soče nenadoma narasel. Rečni tok je pričel otroka, ki je plaval v spremstvu odrasle osebe, odnašati v smeri rečnih brzic oziroma kajakaške proge. Eden od odraslih v družini je zaplaval za njim, vendar ga ni uspel dohiteti, zato je tok otroka potegni na kajakaško progo in ga odnesel preko proge v smeri Italije.
Klicem na pomoč sta se odzvala dva mlada kopalca, ki sta bila ob kajak progi in skočila za njim, vendar ga tudi kopalca nista mogla dohiteti.
V iskanje in reševanje so se takoj vključili kajakaši kajakaškega kluba, ki so s kajaki pričeli iskati otroka po strugi in obrežju reke Soče pod kajakaškim centrom v smeri Italije.
V iskanje in reševanje so se vključili štirje gasilci Gasilske enote Nova Gorica in štirje člani Podvodne reševalne službe Slovenije – PRS Nova Gorica. 
Ob 18.10 je bil otrok najden v strugi reke Soče pod gladino - našel ga je član Podvodne reševalne službe Slovenije – PRS Nova Gorica. Ko so reševalci ob 18.20 truplo potegnili iz vode, ga je nemudoma pričela oživljati ekipa NMP Nova Gorica, vendar neuspešno. Odrejena je bila sanitarna obdukcija, ki bo opravljena v Ljubljani.
O nesreči sta bili obveščeni dežurna preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka iz Nove Gorice, ki sta ogled kraja nesreče prepustili policiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta