V počitniškem domu ob Vrbskem jezeru umrl 15-letni Slovenec, vzgojitelji ga niso poznali

A.L.
28.07.2020 12:42
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Boris Vugrinec

Več slovenskih medijev poroča o tragediji, ki se je v soboto zjutraj zgodila ob Vrbskem jezeru. V enem od tamkajšnjih počitniških domov za otroke so našli mrtvega 15-letnika, ki mu tudi ob prihodu reševalcev niso mogli več pomagati. Policisti so na prizorišču našli in zasegli konopljo in ekstazi, posamezne priče naj bi govorile o zastruptivi z drogo. Tega preiskovalci za zdaj še niso potrdili, sodna obdukcija je pokazala, da je najstnik umrl zaradi ogromnega pljučnega edema, ki naj bi bil povezan z zaužitimi drogami.
"Okoliščine smrti 15-letnika niso povsem razjasnjene. Zdi se, da se je 'švercal' v enem od (počitniških) domov združenja Otroški prijatelji Štajerske (Kinderfreunde Steiermark), od koder pa so sporočili, da fanta ne poznajo, da jim ga ni nihče zaupal ter da sploh ne bi smel biti na območju njihovega poletnega doma," avstrijski Kleine Zeitung povzema Dnevnik. 15-letnik naj bi sicer prišel na obisk k prijatelju in prespal pri njem, sicer pa je s starši živel v Celovcu. Avstrijski medij poroča, da so vzgojitelji okoli 2. ure ponoči naredili obhod med posteljami, a mladoletnika niso opazili. Nekaj ur kasneje je bil mrtev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta