(FOTO) V Srbiji v požaru zaradi zadušitve umrli štirje otroci: Oče naj bi jih skušal rešiti ...

M.R.
05.03.2023 09:51

Požar je izbruhnil v stanovanju večstanovanjske zgradbe v mestu Novi Pazar. Gasilci naj bi na kraj prišli le štiri minute po klicu na pomoč, a malim otrokom ni bilo več pomoči.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prizorišče požara v Novem Pazarju, kjer so umrli štirje otroci
Profimedia

Očeta in mamo otrok so zaradi opeklin hospitalizirali, poročajo srbski mediji. Oče je bil hujše poškodbovan, saj je utrpel opekline na 45 odstotkih površine telesa. Žena ima nekoliko manj opeklin. 

Gasilci so ob vstopu v stanovanje v enem prostoru našli otroke, v drugem pa starša. Požar so hitro lokalizirali in pogasili, preiskava pa bo pokazala, kaj je bil vzrok za požar. 

Glede na prve informacije se požar ni razširil na druga stanovanja. Mediji pa še poročajo, da je verjetno zagorelo precej prej, preden so poklicali gasilce, saj to ti prišli na kraj, ko so bili plameni že precej veliki. 

Profimedia

Oče skušal rešiti otroke

Spletni portal Sandžakdanas.rs poroča, da je oče po poreklu iz Egipta, mati pa je iz Bosne in Hercegovine. Umrla so dvojčka, stara tri leta, dveletni otrok ter dojenček. 

Oče naj bi skušal otorke rešiti prek terase, a mu ni uspelo odpreti vrat, ki so se zaskočila. "Greli so se s pečjo in električnimi grelci. Veste, kako to gre, stvari nastavijo, da se sušijo, verjetno se je kaj vnelo. Mati otrok je moja sestra, poročena z Egipčanom," je član družine povedal za omenjeni portal. 

Srbski portal A1 navaja priče, ki so povedale, da sta dva naključno mimoidoča videla požar in sta skupaj s sosedi skušala pomagati, a zaradi ognja niso mogli priti dovolj blizu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta