(FOTO) Velenje: V času, ko so bile na tem območju družine z otroki, je voznik skozi naselje vozil 165 kilometrov na uro

A.L.
20.02.2024 14:52

"Voznikovo ravnanje je bilo skrajno neodgovorno," sporočajo celjski policisti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V soboto dopoldne so policisti v naselju Paka pri Velenju, kjer je hitrost vožnje omejena na 50 kilometrov na uro, obravnavali voznika osebnega vozila, ki je mimo merilnika hitrosti peljal s hitrostjo 165 kilometrov na uro. V tem času je bilo na tem območju veliko sprehajalcev, tudi družin z otroki. "Voznikovo ravnanje je bilo skrajno neodgovorno," sporočajo celjski policisti in ob tem opozarjajo, da vozilo, ki vozi s hitrostjo 165 kilometrov na uro, v eni sekundi reakcijskega časa prevozi 45,7 metra, ko prištejemo še zavorno pot, znaša skupna zavorna pot 181,8 metra.

Promet in cesta ne dovoljujeta napak

V nedeljo so celjski policisti poostren nadzor cestnega prometa izvajali na avtocesti. Pri tem so ugotovili več prekoračitev hitrosti voznikov osebnih avtomobilov, med katerimi izstopata dva voznika. Prvi je voznik osebnega avtomobila znamke BMW, tujih registrskih številk, ki je na odseku avtoceste A1, kjer je hitrost vožnje omejena na 100 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 196 kilometrov na uro. Drugi je voznik osebnega avtomobila znamke Toyota, tujih registrskih številk, ki je na odseku avtoceste A1, kjer je omejitev hitrosti 100 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 171 kilometrov na uro.

V nedeljo so celjski policisti poostren nadzor cestnega prometa izvajali na avtocesti.
Pu Celje

Obema kršiteljema so izdali plačilna naloga v znesku 1200 evrov in vsakemu izrekli še 9 kazenskih točk.

Obema kršiteljema so izdali plačilna naloga v znesku 1200 evrov in vsakemu izrekli še 9 kazenskih točk.
Pu Celje

"Nekateri vozniki hitrosti in načina vožnje žal še vedno ne prilagodijo omejitvam hitrosti in svojim sposobnostim za vožnjo. Pozabljajo, da promet in cesta ne dovoljujeta napak. Ne zavedajo se, da je dovolj le trenutek nepazljivosti, ki jim lahko popolnoma spremeni življenje, in da je lahko usodna že najmanjša prekoračitev hitrosti. Policisti zato voznikom svetujejo, naj prilagodijo hitrost vožnje predpisom ter ostalim okoliščinam," sporočajo celjski policisti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta