Goljufija: Vložili veliko denarja, nazaj dobili le drobiž

Damijana Žišt
24.11.2021 18:30

Na nadaljevanju sojenja domnevni goljufinji Martini Veseljko je sodišče zaslišalo oškodovanki, ki sta obtoženi zaupali in verjeli, da bo njun denar vložila v dobičkonosen posel

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Martina Veseljko je s tožilstvom podpisala sporazum o priznanju krivde, a ga sodišče ni sprejelo. Foto: Jaka GASAR/DNEVNIK

Jaka GASAR/Dnevnik

Vse, kar hočem je, da dobim nazaj svoj denar. Martini sem zelo zaupala, rekla mi je, da je poštena in da ne laže ter da bo sama z omenjenimi posli veliko zaslužila, jaz pa tudi, če bom vlagala vanje," je na današnjem nadaljevanju sojenja obtoženi Martini Veseljko povedala oškodovanka Mirjana Meglič Opaškar. Sodišče je zaslišalo dve oškodovanki, ki ju je po trditvah tožilstva obtožena opeharila za večje vsote denarja, vrnila pa jima je le drobiž. Veseljkova, obtožena goljufije, se je, preden je februarja letos pristala v priporu, ukvarjala z vodenjem meditacije, numeroloških tečajev, tako imenovanih energetskih življenjskih treningov in podobnim. Tožilstvo ji očita, da je leta 2019 ogoljufala dve svoji stranki oziroma udeleženki tečajev, ki sta ji kot učiteljici zelo zaupali. Natvezila jima je, da zbira denarna sredstva, ki jih bo vložila v zakonit in donosen posel, v katerem bosta veliko zaslužili. Meglič Opaškarjeva ji je v več obrokih izročila skupno 111.850 evrov, vrnjenih pa je dobila le dobrih 5300 evrov. Po istem postopku je prinesla okoli še Barbaro Žafran, in sicer za 69.000 evrov, vrnila ji je le okoli 2500 evrov. Del denarja od oškodovank je obtožena izročila Boštjanu Novaku in Saši Ignjatoviću, del pa je šel za poplačilo upnikov, ki so na enak način vložili denar in so terjatve že zapadle.

Skoraj ostala tudi brez hiše

"Martino sem spoznala na njenem treningu za osebno rast. Povedala mi je tudi, da se ukvarja s financiranjem nekih zelo donosnih programov in da išče nove vlagatelje, ki bodo lahko veliko zaslužili. Zato sem ji izročila denar v več obrokih in podpisala pogodbe. Večkrat mi je rekla, da če bom denar potrebovala prej kot v enem letu, naj ji povem, da ga bom nekaj dobila. Ko sem denar res potrebovala, sem jo prosila zanj. Tedaj pa se je začela izgovarjati, da bom morala malo počakati, da so težave zaradi covida in drugo. Poleg tega sem skoraj ostala brez svoje hiše. Martina je na banki vzela 70 tisoč evrov posojila, jaz pa sem bila njen bančni garant, zastavila sem svojo hišo. Ker obrokov ni plačevala, je banka terjala mene, zato sem skoraj ostala brez hiše. Da ne bi ostala brez strehe nad glavo, je moja hčerka vzela posojilo, da zdaj odplačuje Martinin dolg banki," je povedala Meglič Opaškarjeva. Po nagovarjanju obtožene je prepričala tudi Barbaro Žafran, ki je tudi obiskovala tečaje obtožene, da je tudi ona vložila v neke posle, ki jih je kot zelo dobičkonosne prikazovala obtožena. Žafranova je danes povedala, da je obtoženi denar izročila, ker je bila v hudi osebni stiki, saj je po nenadni izgubi staršev podedovala tudi njune dolgove. Zato je upala, da jih bo lahko poravnala z zaslužkom od poslov, v katere je vložila denar, ker jo je o tem prepričala obtožena.

Z Mojstrom v tujini povezana telepatsko

Obe priči sta povedali še, da je obtožena obema govorila, da njun denar izroča nekemu gospodu, ki ga vlaga v zelo dobičkonosne posle. "Martina mi je večkrat povedala, da je nad njo moški, ki ga imenuje Mojster. Ko sem jo nekoč vprašala, ali je to Saša Ignjatović, tega ni niti zanikala niti potrdila. Povedala je, da Mojster živi v Dominikanski republiki, in da sta telepatsko zelo povezana med seboj. Ko sta se telepatsko pogovarjala o poslu, je Martina dejala, da je le zamižala in se povezala z njim, on pa ji je sporočil, kakšne obresti bom dobila, če bom vložila v posel. Jaz sem verjela, da ima te sposobnosti in da se res pogovarja z njim na daljavo. Šele kasneje sem spoznala, kako zelo naivna sem bila," je še povedala Meglič Opaškarjeva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta