Hrvaška: Ubil štiri ljudi, nato storil samomor

Motiv za krvavi pohod naj bi bili nerešeni poslovni in premoženjskopravni odnosi. Ustreljena sta bila dva podjetnika in stečajna upraviteljica, njen mož je bil očitno naključna žrtev
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mercedes podjetnika Tedija Slamića je bil prerešetan. Foto: Nikolina Vuković Stipaničev/CROPIX
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Krvavi pohod, ki se je končal s petimi mrtvimi, je včeraj šokiral prebivalce hrvaških Vodic in Šibenika. Branko Koloper, za katerega se sumi, da je v  ubil štiri ljudi, je na koncu storil samomor. Njegovo truplo so včeraj pozno zvečer našli poleg njegovega avtomobila v Vodicah. Prav za tem avtomobilom je policija razpisala iskanje, ljudi pozivala, naj jim javijo, če ga kje vidijo, hkrati pa opozorila, naj se ne približujejo vozniku, saj je ta oborožen in nevaren. Policija o identiteti umorjenih ne govori, hrvaški mediji pa neuradno poročajo, da sta bila ustreljena dva podjetnika - Tedi Slamić in Toni Šparada, stečajna upraviteljica Radojka Danek, ki je bila tudi mestna svetnica stranke HDZ v Šibeniku, in njen mož, ki je glede na vse informacije bil naključna žrtev. Strelec je tako umoril mater in očeta štirih otrok.

Prijavo o streljanju je prva prejela šibeniško-kninska policijska uprava okoli 13. ure. Javljeno jim je bilo, da je v Vodicah v mercedesu najden prestreljen moški. Ko so policisti hiteli na kraj, da bi opravili pregled, pa so prejeli še klic nujne pomoči. Reševalce so namreč poklicali na južno magistralno cesto pri Ražinah, kjer so bila tri trupla - dva moška in ženska. Kmalu pa se je izkazalo, da sta dogodka med seboj povezana, policija pa je objavila, da išče škodo, ki jo je vozil Koloper. Motiv zločina, kot ga na širšem šibeniške območju ne pomnijo, naj bi bili nerešeni poslovni in premoženjskopravni odnosi.

Policisti so postavili številne blokade v lovu na morilca. Foto: Nikolina Vuković Stipaničev/CROPIX
CROPIX

Koloper je bil lastnik propadlega podjetja Matkol, ki je imel v lasti verigo pekarn, podjetje je bilo v stečaju, dolgovalo pa je več kot sto tisoč evrov. Največji upnik je bilo prav podjetje Djelo, katerega lastnik je bil Slamić. Koloperjeve posle naj bi bil zdaj prevzel Šparada, a ker je bilo Koloperjevo podjetje v stečaju, je prišla na sestanek med Koloperjem in Šparado še stečajna upraviteljica. Njo je na sestanek pripeljal mož. Ali bi na sestanku moral biti tudi Slamić, policija še ugotavlja. Domneva se, da je Koloper krvavi pohod načrtoval. Koloper je ustrelil vse tri, ki so prišli na sestanek, nato pa se odpeljal dvajset kilometrov daleč v Vodice, kjer je znova ustrelil človeka. Moški v mercedesu, v katerega je Koloper izstrelil več kot dvajset nabojev, je bil lokalni podjetnik, lastnik trgovske verige Djelo. Koloper je pristopil do vozila in v moškega iz neposredne bližini izstrelil rafal iz avtomatskega orožja. K sreči pri tem ni bil poškodovan nihče drug, četudi je bil bližnji trgovski center poln ljudi. Slamićevi prijatelji in sorodniki so novinarjem povedali, da naj bi bil Koloper Slamiću dolgoval denar. Strelec je nato pobegnil, začel se je lov za njim, postavljene so bile številne blokade. Širiti so se pričele informacije, da je skočil z mosta v Šibeniku, pa da ga je policija obkolila, a vse to so policisti kasneje demantirali. Strelca so našli, potem ko je storil samomor.

Ali je pri vseh zločinih bilo uporabljeno isto orožje, se še preiskuje, in tudi, od kod Koloperju orožje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta